TOBB: Boykot Türkiye'ye zarar verir

TOBB, boykot çağrılarına tepki gösterdi. TOBB geçmişi hatırlattı ve boykotun ekonomiye zararından bahsetti.

TOBB: Boykot Türkiye'ye zarar verir
TOBB: Boykot Türkiye'ye zarar verir
GİRİŞ 24.07.2014 13:08 GÜNCELLEME 24.07.2014 15:07
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

TOBB tarafından yapılan açıklamada, “Yanlış bilgilerle ve iftiraya varan suçlamalarla bunu haksız bir kampanyaya dönüştürmeye çalışmak öncelikle Türkiye ekonomisine zarar verecektir” denildi.

TOBB’dan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"İFTİRA İLE YÜRÜYEN HAKSIZ BİR KAMPANYA"

“Ülkemizdeki birçok uluslararası şirket ve ürüne yönelik boykot girişimlerinde bulunulmasını üzülerek izliyoruz. Bir markayı ya da bir ürünü tercih etmemek herkesin en doğal hakkıdır. Ancak yanlış bilgilerle ve iftiraya varan suçlamalarla bunu haksız bir kampanyaya dönüştürmeye çalışmak öncelikle Türkiye ekonomisine zarar verecektir.

VERGİ ÖDEYEN ŞİRKETLERİ TARTIŞMALARDAN UZAK TUTALIM

Uluslararası şirketler, ülkemizde yatırım yaparak, istihdam sağlayarak, ihracat yaparak ve ödedikleri vergilerle ülkemizin geleceğine katkı sağlıyorlar. Ülkemizde üretim yapan, istihdam sağlayan, vergi veren her şirket bizim değerimizdir. Bu şirketlerimizi siyasi tartışmaların dışında tutmalıyız.

2023 YOLUNDA İLERLERKEN AYAĞIMIZA KURŞUN  SIKMIŞ OLURUZ

2023 hedeflerine doğru ilerlerken, şirketler hakkındaki bu tür dedikodular ve yanlış bilgilerle kendi ayağımız kurşun sıkmayalım. Geçmişte de kamuoyu hassasiyetini istismar ederek yapılan boykotların bir sonuca ulaşmadığını, sadece bu şirketlerin Türk çalışanlarına zarar verdiğini yaşayarak tecrübe ettik.”

YORUMLAR 26
  • dudu durdu 9 yıl önce Şikayet Et
    kendi ürününü üretmeyen kendi markasını çıkarmayan yerli kolaycı işadamlarına. zarar verirse versin belki akılları başlarına gelir. en başta koçun sattığı arabaları almayın. koçla aynı sene lisanslı üretime başlayan hyundai dünyada 5. en büyük otomobil üreticisi oldu koç hala lisanslı üretim yapıyor. bize böyle iş adamları lazım değil.
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    İyice saçmaladın be deniz aydın. Jet yakıtından tutturamadınız şimdi de ham petrol zırvasını mı çıkardınız? Sanki biz ihtiyacımızdan fazla petrol çıkaran bir ülke miyiz? Ya insan bir yalana atlamadan biraz düşünür.. Hele şu silah meselesi nedir ya? Daha yenin yeni yerli silah sanayimizi kuruyoruz daha dur bakalım. Bizim İsrail’e silah satacak düzeyde silah sanayimiz mi var? Biz böyle abuk sabuk iddialarla oyalanırken İsrail her yıl ABD’den Milyar dolarlara varan ölçüde askeri yardım alıyor. Boykot ile ilgili dediğin de saçma. Asıl devlet boykot yapamaz. Boykotu yapacak olanlar insanlardır. Ayrıca uluslararası ticaretin kuralları var. Devletler öyle keyfine göre karar veremez. Ama tüketici olarak insan dilediğini tüketmekte serbesttir. Kimse niye tüketmiyorsun diye sorgulayamaz. O yüzden boykot olacaksa halk kendi organize etmesi lazım. Ama asılsız listeler yayınlayıp, haksız rekabete yol açıp ekonomiye de zarar verilmemelidir. Evet bu kendi ayağımıza kurşun sıkmak anlamına gelir. Ekonomimiz zayıflarsa da kendimize bile faydamız olmaz.
    Cevapla
  • h.i.k. 9 yıl önce Şikayet Et
    boşversene sen rıfat bey. Pronet alarm şirketi 500 bin abonesi var günlüğü 1$ dan günde 500 bin dolar kaldırıyor. bu paranın tamamı türkiyeye yatırım oluyor derseniz ben inanamam.
    Cevapla
  • mevhibe inal 9 yıl önce Şikayet Et
    Devlet yapsın!. diyenler, bir taraftan güçlü devlet yerini serbest piyasa ekonomisi, açık pazar yoluyla güçlü Tekel Şirketler alsın ister. Öbür taraftan insan hakları, demokrasi, seçme özgürlüğünü destekler görünür. İnsanlar işlerine gelmeyen bir şey söyleyince de, bir şekilde sustururlar. Tekel şirketler Demokrasiden hiç hoşlanmaz. Azınlık Oligarşisi kurmak isterler....
    Cevapla
  • Ejder Ejderha 9 yıl önce Şikayet Et
    rıfat bey haklı. vatandaşın içmeyeceği kolayla olacak iş değil bu. kaldı ki sadece kola değil belki bir market alışverişinin yarısı yahudi sermayesi ürünlerden oluşuyor. boykot edilecekse bu devlet seviyesinde büyük ihalelerle olur. ancak bunların caydırıcılığı olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle