Bakan Zeybekci’den boykot yorumu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Bakan Zeybekci’den boykot yorumu
Bakan Zeybekci’den boykot yorumu
GİRİŞ 22.07.2014 16:07 GÜNCELLEME 22.07.2014 16:07
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İsrail ürünlerinin boykot edilmesine ilişkin, “Herhangi bir markanın, bu İsrail terörünü destekleyen açıklaması varsa, onun boykotunu sonuna kadar yapmamız lazım” dedi.

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Yönetim Kurulu Üyelerini kabul etti. Kabulde Zeybekci, gazetecilerin sorularını da cevapladı. 

"İSRAİL İLE OLAN DIŞ TİCARET HACMİMİZİ SADECE İSRAİL’E SATILAN MALLAR OLARAK GÖRMEYİN"

Türkiye’nin İsrail ile toplam dış ticaret hacmi 5 milyar dolar seviyesinde olduğunu bildiren Zeybekci, şunları kaydetti:

“Hemen hemen dengeli bir ithalat ve ihracatımız var. Yalnız bunun İsrail ile olan dış ticaret hacmimizi sadece İsrail’e satılan mallar olarak görmeyin. Filistin’e satılan mallar dahi bu kapsamda. Yani Gazze ve Batı Şeria’daki Filistin yönetimleri ki oldukça yüksek bir rakam tutuyor ama bunların hepsi İsrail ihracatı olarak görünüyor. Burada önemli bir şeyi paylaşmak istiyorum. Şuanda Filistin’de çocukları katleden yaklaşık olarak 500’lü rakamlara ulaşan maalesef hepimizin yüreğini dağlayan şu mübarek günlerde devlet terörü uygulayan İsrail devletidir. Bu devlet terörünü dünyada ve ülkemizde tasvip etmeyen ve kınayan Musevi vatandaşlarımız var. Yani Musevi vatandaşlarımızla, İsrail’in şu anda uyguladığı terörü bir araya getirmememiz lazım. Biz büyük bir devletiz, biz Osmanlı bakiyesi bir devletiz. Ecdadımızın İspanya soykırımında, Almanya soykırımında Yahudilere gösterdiği o anlayış ve kurtarıcı yaklaşımı, bugün olsa Türkiye Cumhuriyeti yeniden yapardı, bunu böyle görmek lazım. Ancak İsrail’deki bu katliamı, bu cinayeti yapan İsrail devletini lanetle, nefretle kınıyoruz. Bunu yapanlar insan olamaz diyoruz."

Zeybekci, İsrail devletinin bu yaklaşımının Musevilerin tamamına mal edilmesinin ise yanlış olacağını kaydetti.

"DÜNYANIN BUNU PROTESTO ETTİĞİNİ GÖRÜYORUZ, BİLİYORUZ"

İsrail mallarının boykot edilmesine ilişkin ise Bakan Zeybekci, "Herhangi bir markanın, bu İsrail terörünü destekleyen açıklaması varsa, onun boykotunu sonuna kadar yapmamız lazım. Gerek yerel yönetimler gerek devlet gerek sivil toplum kuruluşları gerek TİM gerekse de diğer tüm kurum ve kuruluşlarımız olarak boykotu sonuna kadar yapmamız gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • gürbüz_kemal 9 yıl önce Şikayet Et
    Boykot. Eğer boykot edeceksek ömür boyu etmemiz gerekir. Bir kaç ay sonra ateşkes olur veya savaş durunca terör devletine destek veren yahudi mallarını kampanyalar adı altında piyasaya sunup evlerimizin en güzel yerlerine getireceksen hiç bir anlamı yok. Bundan sonra Allah nasip kısmet ederse ömrümüzün yettiği yere kadar ve ardımızdan gelen nesillere bunu aşılayarak boykot etmemiz gerekir. Gazzeye atılan bir bombanın üstünde "cocacola company" yazdığını bütün dünya gördü sosyal medyada herkes yayınlıyor biraz müslümanlar olarak uyanık olalım.
    Cevapla
  • kemal sener 9 yıl önce Şikayet Et
    Benim için farketmez. Açıkça destek verip vermediği. Ok yaydan çıktı bir kere. Yahudi firma ürünlerinden ömrüm boyunca ve gücüm yettiğince almamaya gayret edeceğim.
    Cevapla