Baklavada fıstık yerine maydanoz

Artan maliyetleri fiyatlara yansıtamayan üreticiler merdiven altı üretim yapanlardan yana dertli.

Baklavada fıstık yerine maydanoz
Baklavada fıstık yerine maydanoz
GİRİŞ 16.06.2014 09:58 GÜNCELLEME 16.06.2014 10:28
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Kurumsal baklava üreticileri, baklavanın vazgeçilmezi olan ceviz ve Antep fıstığı yerine kurutulmuş maydanoz, bezelye, kilosu 1.5 lira olan yer fıstığı kullandıklarını belirtiyor. Saray Tatlıcısı Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Avlukyarı, antep fıstığının 35 liradan 120 liraya yükseldiğini belirterek, “16 lira olan fındık şu anda 40 TL. Un ise 3 ay önce 35-40 liraydı. Şimdi 50 kiloluk torba fiyatı 150 TL"  dedi. 

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPMALI 

Yakup Avlukyarı, Tarım Bakanlığı'nın, bir an önce bu maliyetleri aşağı çekme adına ithalat yapacağı yönünde bir açıklamada bulunmasını istedi. 

YEŞİL TAHTA BOYASI VAR

Avlukyarı “Ülkemizin 2 yıllık ihtiyacı fındık depolarda.  Kilosu 1,5 lira olan yer fıstığı, Antep fıstık niyetine yeşil tahta boyası katılarak kullanılıyor. Kurutulmuş maydanoz toz haline getiriliyor. Bezelyeler çekilerek Antep fıstığı yerine baklavaya katılıyor” diye konuştu. 

YORUMLAR 14
  • Muhammed 9 yıl önce Şikayet Et
    Hocamızdan duymuştum. Hocamız dönem sonuna yakın baklava almamı istemişti, aldığımız gün baklavayı yiyirkene bezelyeden bahsetmişti.
    Cevapla
  • Yusuf DUKAN 9 yıl önce Şikayet Et
    YEMEYİN. Baklava yemediği için kimse açlıktan ölmemiştir. Talep düşer ise fiyat da düşer. Ayrıca fıstık yerine konan bezelye ise ben razıyım başka bir şey olmasında
    Cevapla
  • mustafa kulleliler 9 yıl önce Şikayet Et
    1 koyup 1 alma huyumuzdan. vazgeçmedikçe daha çok maliyet hesaplarımız şaşar hele bunu 1 koyup 10 almaya çevirirsek daha çok halkın sağlığı ile oynanır. Acaba bu yüzde yüzcüler işçilerine zam yaparken yüzde kaçları hesap ediyorlar? Devlete vergi verirken yüzde kaç vermeyi istiyorlar. Allah (c.c) yüze 2,5 'u ağır geliyor. Tezgahı hep kendine yontma bak bakalım maliyetler kaça düşüyor. Elin gavuru %10-12 karı görünce iştahı kabarıyor, bizse kar %98 olduğumu zarar ediyoruz. Hamura ve şerbete yüzde kaç su katıyorsun bunuda bir hesapla. 1 çuval unla kilosu 40 tlden kaç tepsi baklava çıkarıyorsun bunu bir hesapla. Dedeleriniz şimdiki sizlerin etmiş oldukları karı etselerdi bu zamanda ne adınız ne de sanınız ne de yaptığınız iş bilinirdi. Ne konuşuyosunuz.
    Cevapla
  • Güçlü türkiye 9 yıl önce Şikayet Et
    HESABINI ZOR VERİRSİNİZ. Sayın yetkililer,bu millete sağlıksız yiyeceklerin satılmasına ONAY verenin vay haline çocuğu,torunu çok çeker, örnek yıllarca ünlü çocuk maması markalarına Onay verdiniz zeka geriliği yan etkilerini araştırmadan satıldı yahu kendi milletinin sağlığını bozup ,ta tamiri için trilyonlar harcayan başka devlet varmı dır acaba.
    Cevapla
  • Hüseyin YILDIZ 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman... Trafikteki magandaları ve halkın sağlığı ile oynayanları yola getirirsek Avrupa birliği bizi hemen üyeliğe kabul eder.Ama maalesef bu işleri bir türlü düzeltemiyoruz.Ben söyleyeyim sebebini..Ülkemizde ceza sistemi Y-E-T-E-R-L-İ D-E-Ğ-İ-L-! Kırmızı ışıkta geçene vereceksin 1000 lira ceza,halkın sağlığıylada oynayanlara 10 yıl hapsi vereceksin bakın bakalım bu işler bir anda nasıl kesiliyor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle