Her şeye af var sadece sigaraya yok!

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı affından sadece sigara yasağına uymayanlar yararlanamayacak.

Her şeye af var sadece sigaraya yok!
Her şeye af var sadece sigaraya yok!
GİRİŞ 03.06.2014 08:00 GÜNCELLEME 03.06.2014 08:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

AK Parti, kamuya borçlu vatandaşların yüzünü güldürecek Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı af düzenlemesi olarak nitelendirilen yasa teklifini dün akşam Meclis'e sundu.

SİGARA YASAĞINA UYMAYAN KAPSAM DIŞI

Soma faciasının ardından TBMM gündemine getirilen ve yarın Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşmelerine başlanacak torba kanun ile birleştirilerek görüşülecek düzenleme ile vergi, SGK ve idari para cezalarının faizleri silinecek ve borçlar enflasyona endekslendirilerek yeniden yapılandırılarak vatandaşa 36 ay içinde 18 taksitle ödeme imkanı tanınacak.

Düzenleme ile devlet 120 liraya kadar olan idari para cezalarının tahsilinden de vazgeçiyor. Bu aftan sadece "sigara yasağı"na uymayan tiryakiler yararlanamayacak.

YORUMLAR 2
  • NurYolu 9 yıl önce Şikayet Et
    hic bir zaman ne devlete nede bir insana borcum olmadı. Rabbime şükür ücbeş günlük borc haric kimseye borclu yaşamadım gelişemedimde fakat şimdi ben devletime vergimi peşin ödüyorum diye neden enayi yerine düşmüş oluyoruz neden devlet peşin ödeyene indirim yapmıyor ben emekli maaşımı alıp kazancımla ancak gecine biliyorum anlıyacağınız emekli maaşımı dükkana katıp gecine biliyorum ve benim devletime borcum yok birde üzerime dükkan olduğu için her ay benden 125 tl kesiliyor maaşım kac lira oluyor 675 tl bumudur yılda 10 ton fındık yapıp satan devletten para alıyor ben sakız cikolata sigara satarak kiramı stopaj vergimi defter tastik vergimi peşin vergimi gecici vergimi ve aklıma gelmeyen giderler ayrıca muhasebe yi elektirik di derken sermayeyi bitirmekten başka bir yapacağımız yok ve holdink sahipleri devlete borclu her 5 yılda bir vergi affı herzaman devletten yanayım fakat eşitsizlik oluşturan düzenlemelere karşıyım o zaman devlet benim zamanımda yaptığım ödemelerimin farkını bana iade etmeli
    Cevapla
  • ADEM EKER 9 yıl önce Şikayet Et
    YA DÜRÜST VATANDAŞ. Bizi kim ödüllendirecek dürüst vergisini veren borcunu ödeyen dürüst vatandaşa kim sahip çıkacak.yıllardır hep af ultimas borç silme vergisini vermeyen borcunu ödemeyen insanlara geldi ve verildi.Bir kişi de Allah aşkına düüst vatandaştan bahsetsin
    Cevapla