Yeni 10 Euro'luk banknotlar geliyor

Avrupa Merkez Bankası yeni 10 Euro banknotları piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Yeni 10 Euro'luk banknotlar geliyor
Yeni 10 Euro'luk banknotlar geliyor
GİRİŞ 02.06.2014 20:36 GÜNCELLEME 02.06.2014 20:36

Merkez Bankası Eylül ayında piyasa sürmeyi planladığı yeni 10 Euro banknotlar hakkında bilgi içeren broşürleri tüm Euro bölgesi ülkelerine Haziran ayı içi dağıtmayı planlıyor. Merkez Bankası, işletmelerin yeni paraya uyumu için gerekli olan tedbirleri erkenden almalarını sağlayarak tüketicileri bilgilendirmeyi amaçlıyor. 

Avrupa Merkez Bankası'nın önümüzdeki yılın Eylül ayında piyasaya sürmeyi planladığı 10 Euro kağıt paralar hakkındaki broşürler önümüzdeki günlerde Avrupa genelindeki 3 milyon mağaza ve küçük ölçekli işletmecilere dağıtılacak. 

Yeni 10 Euro'luk kağıt paralar 23 Eylül'de piyasayasürülecek. Nakit parayla iş yapan işletmelerin 10 Euro'luk banknotu görünüşüne ve güvenlik hatlarına alışmaları ve bu bilgileri kendi müşterilerine iletmeleri için Eurosystem Haziran ayında 3 milyondan fazla mağaza ve küçük ölçekli işletmelere broşürleri dağıtacak. 

Broşürde profesyonel para kullanıcılara yeni 10 Euro kağıt paralarının piyasaya sürülmesinin tarihlerinin yanı sıra makinaların yeni parayı algılaması için atılması gereken adımlar hatırlatılıyor. Bunun dışında kağıt paranın elle nasıl kontrol edilmesi gerektiği de broşürlerde belirtiliyor.