Erdoğan, Koç'a gidiş sebebini açıkladı

Koç grubu, özellikle geçtiğimiz yıl yapılan Gezi protestoları sonrası Başbakan Erdoğan tarafından olaylardan sorumlu tutulmuştu.

Erdoğan, Koç'a gidiş sebebini açıkladı
Erdoğan, Koç'a gidiş sebebini açıkladı
GİRİŞ 26.05.2014 07:58 GÜNCELLEME 26.05.2014 10:36
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Gezi sonrası katıldığı televizyon programları ve mitinglerde Koç grubu, faiz lobisinin başını çektiği gerekçesiyle Başbakan Erdoğan tarafından oldukça fazla eleştirilmişti.

Geride bıraktığımız haftada Koç'un davetine katılması ise buzların eridiği şeklinde yorumlanmıştı.

Erdoğan bu davete neden katıldığını Almanya dönüşü gazetecilere şu sözlerle açıkladı;

Geçmişte Koç Grubu'nun birçok açılışına katıldım. Ama Gezi sürecinde bizi üzdüler. Tabii kabullenmiyorlar. 'Biz, böyle bir şey yapmadık, etmedik' diyorlar. Şu andaki yatırım 500-600 milyon dolar. Böyle bir yatırımı özellikle açmak ülkemin çıkarı için önemli bir şeydi. Ben, Başbakan olarak, ülkemde yatırım yapacak bir gruba, bir kişiye karşı kin tutacak halim yok. O benim için yanlış olur. Hatta 'Programınız yoğunsa Bill Ford'u size getirelim' dediler. Biz açılışa gittik. güzel bir bir lansman yapıldı. Orada yüzlerce eleman istihdam edilecek. Yatırım, büyük. Bundan dolayı oraya gitmem gerekirdi.

YORUMLAR 10
  • osman gündoğdu 9 yıl önce Şikayet Et
    davete icabet şart.... ne olursa olsun,geziye destekmiş falan filan bunlar ayrı konular,ancak memlekete bir yatırım yapılıyorsa,onca evladımız kardeşimiz istihdam ediliyorsa.bu yatırımı kim yaparsa yapsın gidilmeli açılışı yapılmalı ,hele bide davet varsa....yatırım demek vergi demek,işsizliğe çare demek,memleketin kalkınması demek,ihracat demek.teknoloji demek....bu gibi konular hafife alınmamalı..
    Cevapla
  • başbuğ oğuzhan 9 yıl önce Şikayet Et
    bunada bir kılıf. ulan nasıl bir memleket buna da bir kılıf buldunuz ya şeytan aramaya gerek yok. adam çıksa yüzlerine karşı ana avrat küfür etse kabul edecekler var onun bir bildiği var derler.
    Cevapla
  • Kemal Abalı 9 yıl önce Şikayet Et
    Haşhaş. Ey TAYYİP, ananas meselesinden neden rahatsız değilsin. Çünkü bazılarının işi tıkır tıkır işliyor. Ananaslar gelip gidiyor. Bu bildiğiniz ananas değil anlıyorsunuz. Ananas bunun kod adıdır kod.
    Cevapla
  • CENGAVER 9 yıl önce Şikayet Et
    NE YAPARLARSA YAPSINLAR AMA DİĞER MÜSLÜMAN YATIRIMCILARA ENGEL OLMASINLAR DA !. Başbakan ne yapsın o kadar çok düşman var ki ! En azından içerdekileri bir şekilde idare etmek lazım, ama Millet olarak ricamız Başbakanım Koç ne yaparsa yapsın ama lütfen diğer Müslüman yatırımcıları engellemesinler, Ben araba düşünürken inanın vicdan azabı çekmemek için Dost ülke arabalarına bakıyorum, Çünkü yarın herkes iğneden ipliğe ne yapıp yapmadığından sorulacaktır, Kıyamet yakın Mahşer çok dehşetli lakin her işinde Allahı razı edenler gerçekten kurtuluşa erenlerdir..
    Cevapla
  • burak şişman 9 yıl önce Şikayet Et
    !!??!!recep balcı!!??!!. içe sinmeyen çok şey var burda anlatılmaz???kaymak takımı değişmedikçe sinmeyecek ,ne içe ,ne de dışa!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle