Batman Belediyesi TPAO'dan pay istedi

Batman'ın BDP'li Belediye Başkanı Sabri Özdemir, Batman bölgesinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) çıkardığı petroldan belediye olarak pay almak istediklerini söyledi.

Batman Belediyesi TPAO'dan pay istedi
Batman Belediyesi TPAO'dan pay istedi
GİRİŞ 14.05.2014 15:02 GÜNCELLEME 14.05.2014 15:02
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Batman'da, Petrol-İş sendikasının TPAO'ya ait Kristal Parkta düzenlediği toplantıya katılan Batman Belediye Başkanı BDP'li Sabri Özdemir, Batman Belediyesi olarak TPAO'dan bölgede ürettiği petrolden resmen pay istediklerini söyledi.

Özdemir, "Petrolün cefasını Batmanlılar, sefasını ise hükümetin belirlediği 5 il çekiyor. Çıkardığımız petrolden faydalanamıyoruz. Dün itibariyle Batman Belediyesi olarak TPAO'ya dilekçe vererek pay konusunda talepte bulunduk"dedi.

TPAO'ya resmi dilekçe vererek pay istediklerini belirten Özdemir, şöyle dedi:

"Petrolün cefasını Batmanlılar, sefasını ise hükümetin belirlediği 5 il çekiyor. Çıkardığımız petrolden faydalanamıyoruz. Dün itibariyle Batman Belediyesi olarak TPAO'ya dilekçe vererek pay konusunda talepte bulunduk. Daha önce TPAO'da işçi sayısı 6-7 bin iken şimdiki sayı bin 500'e düşmüştür. Gittikçe kurum daha küçülüyor ve bunu da elimizden almaya çalışıyorlar. Buradan evine ekmek, aş götüren insanlarımızın ekmeğine göz koymuşlar. Buradan çıkan petrolden halk olarak pay istiyoruz. Bu da çok doğal ve normal bir şeydir. Neden Batman'dan çıkan petrolden batı illeri yaralanacak tüm Türkiye yaralanacak ama bölgedeki şehirler bundan yararlanmayacak. Batman Belediyesi, Batman halkı adına TPAO'dan talepte bulunmuştur. Bunun sonuçlarını da bekliyoruz. Türkiye'deki gelir dağılımına baktığımızda belediyeler arasında adaletsizlik ortadadır. Bu paydan belli iller ve şahıslar faydalanıyor. Aslında büyük bir skandaldır. Hükümetin de büyük bir ayıbıdır."

Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden faciasıyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Özdemir, "Soma'da yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Aslında dün gece yaşanan olay Türkiye'nin de durumunu ortaya koymaktadır. Bir Enerji Bakanı olay yerine gidiyor ve orada ilk işimiz enkaz altında kalanların kurtarmak olduğunu söylüyor. Yani kendilerine bir dönüp bakmıyorlar. Acaba neden kaynaklandı, neden böyle oldu. Dünyanın herhangi bir demokratik ülkesinde böyle sonuçları ağır olan olaylar karşısında sorumlu bakan insanların içine bile çıkamaz. Enerji Bakanı istifa etmelidir"dedi.

YORUMLAR 7
  • abdulmuttalip arslan 9 yıl önce Şikayet Et
    Borçlu çıkarsın başkan !. Sen batmandaki petrol gelirlerinden pay istiyorsun da; Çankırı belediyesi de sana gönderilen paraları mahsup edin derse ne olacak o zaman borçlu kalırsın ve iflas edersin.Bunu hiç düşündünmü.Bu vesile ile hatırlatmak istedim
    Cevapla
  • baba faruk 9 yıl önce Şikayet Et
    bunu söylemeyeyim diyorum ama. al birini vur ötekine...
    Cevapla
  • Abdullah KUL 9 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ya. Sen yıllarca elektrik parası ödeme milletin sırtına yık sonra gel pay iste.O zaman İstanbul'da vergi verenlerin gelirleri Türkiye'nin her iline harcanmasın yalnızca İstanbul'a harcansın nasıl güzel olurmu
    Cevapla
  • halil soba 9 yıl önce Şikayet Et
    DEVLETE VE DEVLET YÖNETİMİNE NE GEREK VAR O ZAMAN,İSTEYEN İSTEDİĞİ YERİ İŞLETSİN PASTASINI ALSIN ÖYLEMİ.BİRDE YÖNETİCİ OLACAKSIN.. Devlet,devlet yönetimi,devlet düzeni diye bir şey vardır.Buda o devletin yasalarıyla yönetilir.İsteyen istediği yeri işletsin pay sahibi olsun öylemi.Birde idareci olacaksın.Laf ola beri gele diye açıklama yapılmaz.Sen köylü Ahmet aga,mehmet aga değilsin.
    Cevapla
  • recep. 9 yıl önce Şikayet Et
    GELİR. sana devlet zaten iller bankası aracılığıyla pay gönderiyor. belediyeciliğin b sini bilmiyorsun. her halde yeni seçildin öğrenirsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle