Bir kamyon mal verip USB'de program alıyoruz'

Bursa Bilişim Sektörü İşadamları Derneği Başkanı Osman Akın, Appele'nın üç aylık karının Türkiye'de ki tüm bankaların bir yıllık karından daha fazla olduğunu söyledi.

Bir kamyon mal verip USB'de program alıyoruz'
Bir kamyon mal verip USB'de program alıyoruz'
GİRİŞ 28.04.2014 15:10 GÜNCELLEME 28.04.2014 15:15
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Akın, "2,3 trilyon Euroluk dünyadaki bir pazardan ne yazık ki 35 milyar dolarlık da bir Türkiye pazarından bahsediyoruz. Şu anda bir kamyon sanayi ürünü veriyoruz, bir CD veya bir USB bellekte bir program alıyoruz." dedi.

İstanbul Fuar Merkezi'de gerçekleştirilecek CeBIT Bilişim Euasia öncesi gerçekleştirilen 'Bilişim Anadolu İle Buluşuyor' toplantısının Bursa ayağı Crowne Plaza Otel'de yapıldı. Toplantıya Hannover Messe Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer, Bursa Bilişim Sektörü İşadamları Derneği Başkanı Osman Akın, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Semor AŞ Genel Müdürü Nezih Kuleyin ve davetliler katıldı.

"2023 HEDEFİNİN 75 MİLYAR DOLARINI BURSA KARŞILAYACAK"

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, yönetim olarak 10 ay önce göreve geldiklerini belirterek, Bursa'ya vizyon ve misyon için hedef kapsamında 18 sektör belirlediklerini söyledi. İlker Duran, şöyle konuştu:

"Türkiye pazarına baktığınız zaman son 10 yıldaki bilişim payı 17 milyar dolar iken şu anda 47 milyar dolara ulaştı. Sektörün ne kadar stratejik öneme sahip olduğunun göstergesidir bu. Aynı zamanda 500 milyar dolar 2023 ülke hedefimiz var. Biz TSO olarak burada yine kendimize hedef koyduk 75 milyar dolarlık kısmını biz Bursa olarak karşılayacağız. Bunu öngörürken en önemli katkının bilişim sektöründen olacağına inanıyoruz."

"CEBIT İLE DÜNYANIN 4 FARKLI KITASINA GİDEBİLECEKSİNİZ"

Hannover Messe Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer de 'Bilişim Anadolu ile buluşuyor' toplantılarının Bursa ayağına çok önem verdiklerini ifade ederken, İstanbul'da yapılacak coğrafyanın en büyük bilişim etkinliğine 'Anadolu kaplanları'nın katılımını sağlamak istediklerini kaydetti. Bu yıl finansal destek de verdiklerini anlatan Murat Özer, "Katılımcı olamayacak ziyaretçilerimize de 4 gün sürecek olan CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Global Konferans etkinliklerinde vip olarak ağırlayacağız. Bu yıl partner ülke kavramından sonra 'partner şehir' kavramı oluşturduk. Bursa'yı 2014 yılı partner şehir olarak görmek istiyor ve CeBIT Bilişim ile birlikte dünyanın 4 farklı kıtasında Bursa'yı bilişim ve teknoloji kenti olarak da ön plana çıkartmak istiyoruz." dedi.

Bursa Bilişim Sektörü İşadamları Derneği Başkanı Osman Akın da Appele'nın üç aylık karının Türkiye'de ki tüm bankaların bir yıllık karından daha fazla olduğunun altını çizerek, "2,3 trilyon Euruluk dünyadaki bir pazardan ne yazık ki 35 milyar dolarlık da bir Türkiye pazarından bahsediyoruz." şeklinde yakındı. Akın, Türkiye'nin 2023'te dünyanın ilk 10 ülkesinden biri olma hedefi olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Şu anda bir kamyon sanayi ürünü veriyoruz bir CD veya bir USB bellekte bir program alıyoruz. Bizim en kısa sürede ihracat kalemlerini değiştirmemiz lazım. Yazılım ve donanım ihracatı ilk sıralarda yer alırsa bir yerlere gelmiş oluruz. Cari açığın kapanması için tek çözüm yazılım ihracatını ihracat kalemleri arasında ilk 3'e taşımak. Ürünler ne kadar 'akıllı' ise o kadar da değeri artıyor. Biz Bursa'yı bir yazılım ve bilişim kenti yapma konusunda bir noktaya kadar getirdik. 28 ülkeye yazılım ihracatı yapan firmalarımız var bizim."

Semor AŞ Genel Müdürü Nezih Kuleyin ise CeBIT ile hem fuar, hem de konferans için işbirliği yaptıklarını aktarırken, "Bursa otomotiv ve tekstil yan sanayinin merkezi durumunda. Makineler arası iletişimin önemi yadsınamaz. Teknolojik gelişmelerde gelinen çok önem verilmesi gereken taraf 'nesnelerin interneti' olgusu. Örneğin buzdolabına koyduğunuz yumurtaların sayısını hatırlamıyorsanız markete gittiğinizde makinada görebileceksiniz evde ne kadar kaldığını ve ona göre alışveriş yapabileceksiniz. Bundan sonra göreceğimiz olay şu olacak; bir markete gittiğiniz zaman marketteki kız diyecek ki; 'efendim her şeyi almışsınız ama yumurta almamışsınız. Çünkü buzdolabınızdan gelen mesaj yumurtaların kritik stok seviyesinin altını düştüğünü gösteriyor. 2 tane kalmış, halbuki siz günde 4 tane yumurta kullanıyorsunuz. En az iki tane daha yumurta daha almanız gerekiyor. Nesnelerin interneti hayatınızın her alanında etkili olacak. Teknolojinin bu önderliğini yakalamak en önemli amacımız. Bilişimle ilgili herhangi bir şeyi hayalmiş gibi konuşurken ertesi yıl bir bakıyorsunuz gerçek olmuş." şeklinde konuştu.

Fuarda 17 kamu kuruluşunun stand açarak uygulamalarını anlatacağını bildiren Kuleyin, kendilerinin de yeni teknolojileri anlatacağını sözlerine ekledi. (CİHAN)

YORUMLAR 16
  • Ejder Ejderha 9 yıl önce Şikayet Et
    durmak yok. biz duble yollar yapıyoruz ve tofaş marka arabalarımızla yolları ağlatıp rabia işareti yaparak israil'e ayar veriyor ve esad'a meydan okuyoruz!!! ama ne hikmetse kimse bizi takmıyor.
    Cevapla
  • Vurdum Duyar 9 yıl önce Şikayet Et
    zort zart. bizim üniversiteler sadece maaş sayıyor. bilim merkezleri adamını kayırıyor. iş yapacak adama kırk dereden su getirtiliyor. biz daha çok alırız bir kamyon mala bir CD program çooookkkkkkk ..... ha birde üniversitelerdeki herkese sor bu maaşla bilim olmaz derler e madem bilim üretmiyon o maaşla çöpçü ol hadi diyen yok... nerde bizim mühendislikler mimarlar tekniyenler hadi halaya beyler. :))
    Cevapla
  • alat asim 9 yıl önce Şikayet Et
    BENİM SUÇUM YOK. Şimdiye kadar (1988 'den beri) bilgisayar programına para vermedim. En az 10 bilgisayar eskitmişimdir, masa altı toplama (en sağlamı onlardır) . laptop falan kullanmam. ayfon falan hiç almadım. Cebimdeki telefon 100TL. samsung küçük ekran, tahtakaleden. cep telefonu gibi dandik şeylere para vermem. Ne mutlu Türküm diyene.
    Cevapla
  • SessizMuhendis 9 yıl önce Şikayet Et
    Gelistirmek isteyen neslin onu tikanirsa boyle olur.... Gelisim-Gelistirme durumunda olan genclerin-girisimcilerin onu tikanirsa olacak bu olur.. Gumruklerle ilgili yorumlarimin hicbiri nedense yazilmadi, 3D Printerlar Turkiye Haber sitelerinde `Yeni teknoloji`diye gosterilirken,yurtdisinda 5 yildir kullaniyoruz. Peki NEDEN TURKIYE`de kullanilamiyor? Getirtemezsinizde Gumrukten dolayi!! KITAP getirtemezsiniz, egitim amacli alet-edavat getirtemezsiniz.... GUMRUK ile ilgili kanunlar-komediler degismeden,gelecek cooook daha karanlik bir cok egitim-ogrenim-gelisim hususlu seyler icin!! Tek Gumruk olsa keske,MALESEF ki onlarca-binlerce GIRISIMCInin ve GENCIN onu tikaniyor... Ben sahsen hatirliyorum `PARAYLA TEZ VERIP` mezun olanlari...Yillarca boyle mezun olunmadi mi universitelerden??? Bir analiz hesabi ile Turkiyede universite bitiren bir muhendis arkadasimla konusurken `Bosver abi ne gerek var` diyip gecmisti. Caya,kahveye,gunduz showlarina(hala varmi bilmem),dizi filmlere tam gaz devam...Kahvelerde okey tasi dizenlerle gelisiyoruz.
    Cevapla
  • ALO VATAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Böyle büyük laf ederken insanın ağzı titremesi lazım gelmez-mi?. Ekonemi ve sanayi sadece yazılımdan ibaret-mi? hem sizleri böyle kompleksli baktıracak türkiyenin kaç yıllık mazisi var? kendini kıyasladığın firma veya ülkeler nerde sen nerdesin? onların kaç yıllık bilgisi ve tecrübesi var ayrıca bahsi geçen teknolojinin birçok patenti onlara ait değilmi? Türkiyenin eksiği çok ama sağlam adımlarla hergün ilerliyor. Halk problemlerle aynızamanda gelişimle iç içe yaşadığı için bunu göremiyor ve hala 1985 yılında-ki gibi sanıyor herkesin altında BMW 520 olsa, niye helikopterim yok diye en azından bazıları yakınır ve bunu normal birşeymiş gibi görür kaynağını düşünmeden? Ben avrupada yaşıyorum ve kuş bakışıyla çok şeyi daha iyi görebiliyorum. Türkiye elhamdülillah çok çok iyiye gidiyor ve dahada iyi olacak-ki bunun geriye döünüşü yok! Bahsi geçen teknolojide ve diğer sanayi ürünlerinde-de sayılı ülkeler içinde olacağız ama daha üretken olmamız lazım ve daha çok çalışmamız lazım!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle