Çiftçilerimizin yaraları en kısa zamanda sarılmalı

Ziraat Odası Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Çiftçilere vefasızlık yapmayalım. Bu doğal afetlerden zarar gören çiftçilerimizin yaralarını en kısa zamanda saralım" dedi.

Çiftçilerimizin yaraları en kısa zamanda sarılmalı
Çiftçilerimizin yaraları en kısa zamanda sarılmalı
GİRİŞ 24.04.2014 20:40 GÜNCELLEME 24.04.2014 20:40

Şanlıurfa'da ilk kez düzenlenen 'Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı' törenle açıldı. 150 firmanın katıldığı fuarın açılış törenine, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Ziraat Odası Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, bürokratlar, sanayiciler ve çiftçiler katıldı. Tarım malzemelerinin sergilendiği ve 4 gün sürecek fuarın açılışında konuşan Ziraat Odası Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, don ve kuraklıktan dolayı çiftçinin mağdur olduğunu ve hükümetin desteğini beklediklerini söyledi.

Şemsi Bayraktar, kuraklık ve don nedeniyle çiftçinin mağdur duruma düştüğünü ve bazı bölgelerde rekolte düşüşü olduğunu belirterek, "Çiftçimizi yalnız ve kimsesiz bırakmayın. Özellikle değişik bölgelerde don ve kuraklıktan dolayı bir afet geçiriyoruz. Birçok üründe maalesef üretim geriliği var ve çiftçilerimizin bizden ve tabi hükümetimizden talepleri var. Çiftçilerimize vefasızlık yapmayalım. Çiftçimizi kucaklayalım ve çiftçimizi özellikle bu doğal afetlerden zarar gören çiftçilerimizin yaralarını en kısa zamanda saralım" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ise hükümet olarak yaptıkları çalışmalarla tarımda değişim ve dönüşümün sağlandığını belirterek şöyle konuştu:

"Türkiye tarımda dünyada 11'inci sıradan 7'nci sıraya geldi. İtalya, İspanya ve Fransa'yı solladık, Avrupa'da tarımda birinci konuma geldik. Tarımda gayri sarfı milli hasılamızı 23 milyar dolardan 63 milyar dolara çıkardık. Tarımda ihracatımızı 4 milyardan 18 milyar dolara çıkardık. Hedefimiz 2023'te Türkiye'yi dünyada 5'inci tarım ekonomisine getirmek. Bunun için de 2023'te tarımdan 40 milyar dolar ihracat, 150 milyar dolar tarımsal gayri safi milli hasılayı sağlamaktır."

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri açılışını yaptıkları fuardaki stantları dolaştı.

KAYNAK: DHA