ATO, kongre ve ziyaretçi bürosu kurdu

Ankara Ticaret Odası (ATO), Türkiye'nin 2023 yılı turizm hedeflerine ulaşması ve Ankara'nın markalaşması çalışmaları çerçevesinde kongre ve ziyaretçi bürosu kurdu.

ATO, kongre ve ziyaretçi bürosu kurdu
ATO, kongre ve ziyaretçi bürosu kurdu
GİRİŞ 19.04.2014 14:18 GÜNCELLEME 19.04.2014 14:18

ATO'dan yapılan açıklamaya göre büro, ATO Avrupa Birliği ve Projeler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarına başladı.

ATO Başkanı Salih Bezci, İlk kez bir ticaret odasının bünyesinde kongre ve ziyaretçi bürosu oluşturulduğunu belirterek, "Büromuz, Ankara'nın marka şehir haline gelme yolculuğuna çok önemli katkı sağlayacak. Türkiye'yi 2023 yılına layık olduğu biçimde taşımak boynumuzun borcudur" ifadesini kullandı.

Turizm Strateji Belgesinde, altyapısı kongre turizmine elverişli 7 il arasında sayılan ve kongre turizminde söz sahibi olmak isteyen Ankara'nın kongre ve ziyaretçi bürosuna ihtiyacı olduğunu belirten Bezci, ATO olarak bu işin öncülüğünü yapmaktan gurur duyduklarını kaydetti.

Bezci, kongre turizminin ülkelerin ekonomilerine çok büyük katkı sağladığına da dikkati çekti. ATO Kongre ve Ziyaretçi Bürosu'nun ilk kongresini de üstlendiğini belirten Bezci, Uluslararası Yönetim ve Geliştirme Derneğinin (İMDA) 23. Dünya İş Kongresi'nin, 24-28 Haziran tarihlerinde Ankara'da yapılacağını bildirdi.

ATO bünyesinde kurulan büro, Ankara'nın kongre, toplantı ve etkinlik alanında pazarlanmasının yanı sıra uluslararası dernek, birlik, şirket ve basın mensuplarına tanıtım gezileri düzenleyecek, kongre düzenleyicilerine bilgi, tanıtıcı yayın ve dokümantasyon ve uluslar arası kongre sektörüne istatistiki bilgi sağlayacak.

KAYNAK: AA