Türk gençleri geleceğe güvenle bakıyor

İngiliz araştırma şirketi Ipsos MORI'nin 20 ülkeden 16 bin 39 kişi üzerinde gerçekleştirdiği kapsamlı bir anket Türk gençlerinin Avrupalılara kıyasla geleceğe çok daha iyimser baktığını ortaya çıkardı.

Türk gençleri geleceğe güvenle bakıyor
Türk gençleri geleceğe güvenle bakıyor
GİRİŞ 16.04.2014 17:28 GÜNCELLEME 16.04.2014 17:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Birce Bora'nın haberi

Ankete göre yaşlılardan en çok fedakarlık bekleyen de Türk gençliği.

Araştırmada Türkiye'nin yanı sıra Çin, Hindistan, Rusya ve Brezilya'dan gençlerin "her şeyin gelecekte daha iyiye gideceğine" inandıkları görülürken, Fransa, Belçika, İspanya ve İngiltere gibi batı Avrupa ülkeleri ile ABD'den gençlerin gelecek konusunda kötümser olduğu gözlemlendi.

Ankette 30 yaşın altındaki Çinli gençlerin yüzde 81'inin "anne babalarından daha iyi bir hayat yaşayacaklarına" inandıkları görülürken, bu oranın Brezilya'da yüzde 48, Türkiye'de ise yüzde 47 olduğu tespit edildi. Fransa ve İspanya'da ise bu oran yüzde 16'da kaldı.

TÜRK GENÇLER 'YAŞLILAR FEDAKARLIK YAPSIN' DİYOR

Araştırmada ayrıca Türk gençlerinin yaşlılardan en çok fedakarlık bekleyen grup olduğu da görüldü. Ankette "Sizce yaşlılar gençlerin kendilerine bir hayat kurabilmesi için bazı fedakarlıklar yapmalı mı?" sorusuna Türk katılımcıların yüzde 70'i 'evet' cevabını verdi.

Bu oran Almanya'da yüzde 9, İngiltere'de ise yüzde 3'te kalırken, Türkiye'ye en yakın sonuç yüzde 50 ile Hindistan'dan geldi.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 1
  • Ebuzer 9 yıl önce Şikayet Et
    Ben Neden Göremiyorum Acaba..... Kamu Kurumları çok laçkalaştı.... Kimse doğru dürüst işini yapmıyor. Hala 20 yıl önceki prosodürler uygulanıyor. Bir kişilik işi iki kişi yapıyor, biri yatıyor biri çalışıyor. Kurumlarda çalışanlar yerlerini garanti gördüklerinden işi gücü bırakıp siyaset yapıyorlar. Torpil almış başını yürümüş temizlik işçisine bile laf söyleyemiyorsun onunda bir yerlerde torpili var. Rüşvet gitmiş yerine adam bulma gelmiş. Kurumlarda adamın varsa işlerin tıkır tıkır yürüyor yoksa bekle babam bekle. En önemlisi olumsuzlukları anlatacağın şikayet edeceğin bir merci yok. Şikayet ettiğin zamanda eften püften sebepler gösteriyorlar yada pardon diyor geçiyorlar. Velhasılı bir Ak Partili olarak ülkemin geleceğinden endişeliyim.
    Cevapla