HÜRKUŞ testi başarı ile geçti

Milli Temel Eğitim Uçağı HÜRKUŞ, bir testten daha başarıyla çıktı.

GİRİŞ 16.04.2014 12:35 GÜNCELLEME 16.04.2014 14:05
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Tamamen Türk mühendislerin tasarımı olan Temel Eğitim Uçağı HÜRKUŞ, "En Ön Ağırlık Merkezi" testlerini de başarıyla tamamladı.

HÜRKUŞ, Türkiye'nin uzay ve havacılık merkezi TAI'de tasarlandı.

Yer ve taksi testlerinin tamamlanmasının ardından ilk uçuşunu 29 Ağustos 2013'te yapan HÜRKUŞ, o tarihten bu yana yapılan 40 uçuşta, toplam 43 saat uçuş gerçekleştirdi.

Bu uçuşlarda 15 bin 500 feet irtifaya çıkan HÜRKUŞ, 255 knot hıza ulaşmayı başardı.

Geçen hafta bir kez daha havalanan HÜRKUŞ, "En Ön Ağırlık Merkezi" testlerini de başarıyla tamamladı.

TAI'nin Uçaklardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özcan Ertem'in verdiği bilgiye göre uçağın testlerinin tamamlanmasının ardından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı EASA'ya sertifika başvurusu yapılacak.

İkinci uçağın ise ilk uçuşunu bu yaz yapması; TAI ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı arasında imzalanan 15 uçaklık seri üretim sözleşmesinin ise 1 ay içinde yürürlüğe girmesi bekleniyor.

KAYNAK: TRT HABER
YORUMLAR 2
  • Murat Kara 9 yıl önce Şikayet Et
    İnatla, İnançla TÜRKİYE için.... Düşmanlara, onların yerli satılmış kölelerine inat çalışmaya devam TÜRKİYE. Allah (C.C) Bu ülke için, insanımızın geleceği için çalışan, ter döken, uykusun feda eden,dirsek çürüten, kafa yoran herkesin yar ve yardımcısı olsun inşallah. (amin)
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    haydi TÜRKİYEM, boş boğazlıkla kaybedecek vaktimiz yok !. Bilhassa ana muhalefetin boş gündemlerine kulak asmayın, durmak yok çalışmaya devam !
    Cevapla