Memur Sen 1 Mayıs'ta niye Diyarbakır'da?

"Biz 1 Mayıs'ı Diyarbakır'da kutlayacağız!" açıklamasıyla dikkat çeken Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'ya bu kararın ne anlama geldiğini neden Diyarbakır'ı seçtiklerini açıkladı.

Memur Sen 1 Mayıs'ta niye Diyarbakır'da?
Memur Sen 1 Mayıs'ta niye Diyarbakır'da?
GİRİŞ 15.04.2014 11:19 GÜNCELLEME 15.04.2014 11:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Abdulaziz Karakuş'un haberi:

1 Mayıs'ı her sene "Bu yıl nerede kutlanacak, yoksa kutlanmayacak mı, Taksim'e çıkılacak mı, çıkılırsa olaylar çıkacak mı" gibi tartışmaların gölgesinde, şenlikten ziyade gergin şekilde kutlamaya alıştık. Bu sene de İşçi Bayramı'na günler kala yine alışılagelmiş tartışmalar sürüp giderken Memur-Sen'den alışılmadık bir açıklama geldi: "Biz 1 Mayıs'ı Diyarbakır'da kutlayacağız!" Bu açıklamasıyla bir anda gündemin odağına oturan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'ya ulaşarak aldıkları bu kararın ne ifade ettiğini, neden Diyarbakır'ı seçtiklerini sorduk.

"TAKSİM'İN İMAJI KÖTÜ"

Memur-Sen olarak 1 Mayıs'ın ihtiva ettiği anlamın, İşçi Bayramı'nın zihinlerde bir mekâna hapsedilmesine karşı olduklarını söyleyen Gündoğdu, "1 Mayıs ancak Taksim'de kutlanır, şeklinde oluşturulan baskıyı kabul etmemiz mümkün değil. 1 Mayıs'ı, iki ana kavramı olan 'emek' ve 'dayanışma'yı esas alarak, milletimizin ihtiyaç duyduğu destek ve katkı beklediği konular üzerinden anlatmayı doğru buluyoruz. 1 Mayıs'ı da bu katkının doğru şekilde anlaşılacağı bir coğrafyada kutlamayı tercih ediyoruz" diyor.

"Taksim'in emek ve dayanışmadan ziyade Türkiye'yi sıkıntılarla boğuşan, kaos içerisinde bir ülke gibi gösterilmesine hizmet eden bir araç olmaktan kurtarmamız gerekiyor. Sözün nerede söylendiği değil sözün ne olduğu önemlidir" diyen Gündoğdu çözüm sürecine tam destek için Diyarbakır'ı seçtiklerini belirtiyor:

"Türkiye'de her yerde her şehirde 1 Mayıs kutlanmalı / kutlanabilir görüşümüzü yansıtmak ve daha da önemlisi Gezi Parkı olayları ve 17 Aralık küresel operasyonu gibi dış kaynaklı operasyonlarla akamete uğratılmak istenen çözüm sürecinin milletin himayesinde olduğunu deklare etmek istiyoruz."

İstasyon Meydanı'ndan dünyaya sesleneceklerinin altını çizen Memur-Sen Başkanı, çözüm sürecine yapacakları katkıyı da şöyle açıklıyor: "Küreselleşme ve kapitalist formlu sermaye tarafından hedef alınan emeği, alın terinin ve emekçinin hakkını teslim etme hassasiyetinin zirvesinde bulunan medeniyetimizin merkez şehirlerinden biri olan Diyarbakır'da küreselleşmeye insanilik aşısı vuracağız. İstasyon meydanından insanlığa daha adil, daha huzurlu daha müreffeh ve daha mutlu bir dünya için tekliflerimizi haykıracağız.

"DİYARBAKIR'DA 1 MAYIS ÇÜNKÜ..."

İnanıyoruz ki kutlayacağımız 1 Mayıs, çözüm sürecinin hızla yol almasına bütün insanlığın emek sarf etmesi ve dayanışma içerisinde olması gereken zulümsüz bir dünya, hakça paylaşım, insan onuru ve özgürlüklerin teminatı olan demokratik hukuk devleti konularında çalışanlar kaynaklı yeni bir sürecinin başlamasına aracılık edecektir.

Yine inanıyoruz ki Diyarbakır'da kutlayacağımız 1 Mayıs çözümün mümkün, çözüm sürecinin de makbul olmasının anlaşılmasına katkı sağlayacaktır. Süreci akamete uğratmak isteyenlerin de hayal kırıklığına uğramasına zemin hazırlayacaktır."

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 1
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Memur-sen' ni kutluyorum yıkıcılık yapmıyor !. taksime çıkjmayı diretenlerin ard niyetleri var, ortalığı tahrib etmeye çıkacaklar ! Vatandaş olarak yönetimin gösterdiği yerlerden başka yerlerde toplantı yapmak isteyenleri kınıyorum !
    Cevapla