Öğretmenlerden zam protestosu

İstanbul Valiliği önünde eylem yapan Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, 2014 zamlarını protesto ederek bordrolarını yaktı.

Öğretmenlerden zam protestosu
Öğretmenlerden zam protestosu
GİRİŞ 14.04.2014 16:38 GÜNCELLEME 14.04.2014 16:38
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan Eğitim- Sen üyesi yaklaşık 50 öğretmen, İstanbul Valiliği'ne yürüdü. "2014 sefalet zammına karşı bordrolarımızı yakıyoruz" yazılı pankart taşıyan grup, 2014 zamlarını protesto etti. Eylem sırasında polis valilik önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Basın açıklamasını okuyan Eğitim -Sen İstanbul 3 No'lu Şube Başkanı Hüseyin Tosu, "Bugün elimizde yoksulluğun sömürüsünün belgesi olan bordrolarımızla alandayız. Ellerimizdeki bu bordrolar yıllardır biriken, ağırlaşan ekonomik ve soysal sorunlarımızın belgesidir. Duyulmayan sesimiz yok sayılan taleplerimizdir. Bugün burada tepkimizi koymak için valiliğin önünde bordrolarımızı yakıyoruz. Başta 2014 yılı enflasyon kayıtlarımız olmak üzere haklarımızın en kısa zamanda telafi edilmesini istiyoruz" dedi. Grup, basın açıklamasının ardından yanlarında getirdikleri bordrolarını yaktı. Eğitim -Sen İstanbul 3 No'lu Şube Başkanı Hüseyin Tosu, 1 Mayıs'ta Taksim'e çıkacaklarının duyurusunu yaptı. Grup, daha sonra sessizce dağıldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 8
  • Fatih Sayim 9 yıl önce Şikayet Et
    Performans sistemine geçilmeli. Bütün öğretmenlere özel sektörde olduğu gibi performans sistemine geçilmeli. Bu sayede herkes hakettiğini alır. Öyle öğretmenlerimiz oldu ki vereceği bilgiyi bize verebilmek için karşımızda on takla atıyorlardı Allah onlardan razı olsun onların sayesinde bir yerlere gelebildik. Ama öyle öğretmenler vardı ki bize öğretmek istedikleri çoğu konuyu biz onlardan daha iyi biliyorduk. bu öğretmenler arasındaki kalite farkı maaşlarına yansıtıldımı herkes memnun olur. Öğretmeyen az alır öğreten ise hakettiğini alır. az alan az aldım diye sokaklara çıkamaz çıkarsa da performans karneni getir sen ne verdin de biz sana ne verelim denir. İyiler zaten hakettiklerini alacaklarından onlar açısından da sıkıntı olmaz. Ben kimmiyim bir köy ilkokulundan mezuın olup devamında köy ortaokulu ve küçük bir ilçede bulunan bir lisede okuduktan sonra üniversite okumuş biriyim. Bunu neden mi diyorum şimdi birileri çıkıp köylerdeki çocuklarla şehirdekiler bir mi olur diyecekler. onlara cevap olsun diye söylüyorum.
    Cevapla
  • Mavi Siyah 9 yıl önce Şikayet Et
    Ben de ogretmenim. Ogretmenlik kutsal meslek. ama hakeden kac ogretmen var bilinmez. Adam ogretmen olmus 30 sene ayni kitabi anlatiyor daha da sikayet ediyor. Maasindan memnun olmayan ogretmeni 2 senede bir alan ve genel kultur sinavi yapacaksin bakalim kac lirayi hakediyor!
    Cevapla
  • kadir yıldırım 9 yıl önce Şikayet Et
    bir öğretmen olarak söylüyorum. Allah gözünüzü doyursun..
    Cevapla
  • ibrahimkarakaya 9 yıl önce Şikayet Et
    150 bin müdür yardımcısı yerine memur işe alınmalı. böylece ek ders ödenmeden aynı işi yaptırılır. devlet yılda 120.000.000 TL kar yapar.
    Cevapla
  • serkan gül 9 yıl önce Şikayet Et
    ÇOKMU BAŞARILISINIZDA ÇIKIP MEYDANLARDA BAĞIRIYORSUNUZ. İsbatımı buyurun herkes özel öğretmen ve dersanaye göderiyor demekki çok başarılı değilsiniz onun için devlet biliyor ne yapacağını beğenmeyen çeker gider orada görev yapa bilecek çok sayıda kaliteli eğitimci var okadar asgari üçretin 800 tl olan bir ülkede çok para alıyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle