Bakan Elvan'dan flaş Twitter açıklaması!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Twitter temsilcilerinin, Türkiye'de ofis açmaları konusunda TİB ve BTK yetkilileri ile görüşmek için bu ay ortalarında Türkiye'ye geleceklerini söyledi.

Bakan Elvan'dan flaş Twitter açıklaması!
Bakan Elvan'dan flaş Twitter açıklaması!
GİRİŞ 08.04.2014 15:31 GÜNCELLEME 08.04.2014 16:03
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Elvan, Meclis'te gazetecilerin, "Türkiye Barolar Birliği'nin Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Youtube'a erişimin engellenmesinin kaldırılması için Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı bireysel başvuruyu" sormaları üzerine, Anayasa Mahkemesi'ne kişisel başvuru hakkının, yargı süreci tamamlandıktan sonra sözkonusu olabildiğini söyledi.

Bakan Elvan, "Ama şu anki uygulama, yargı süreci tamamlanmadan böyle bir karar verilmesi sözkonusu oldu. İkincisi de İçtüzük'te yapılan değişiklik... Dün Bülent Bey bahsetmişti. Normalde böyle bir başvuru geldiği zaman bir aylık süre var. Adalet Bakanlığı'ndan görüş soruluyor, o görüş geliyor, o görüşten sonra bir değerlendirmede bulunuyor. O süre de uygulanmadı" dedi.

NİSAN AYINDA TÜRKİYE'YE GELECEKLER

"Yotube ve Twitter'ın burada temsilcileri var. Türkiye'de ofis açmalarının sizin bakanlığınız üzerinden mi olması gerekiyor?" sorusu üzerine Elvan, "Gelecekler. Twitter, TİB ve BTK'ya gelecek, görüşecekler arkadaşlarla. Görüşmeler devam ediyor" dedi.

Elvan, bir gazetecinin "ofis açılması konusu" sözleri üzerine, "Hepsi görüşülecek. Nisan ayı ortalarında gelecekler" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • NurYolu 10 yıl önce Şikayet Et
    ARTIK GEREK KALAMDI . bizim anayasa mahkememiz twitter in sıkıntısını al acele çözdü ülkede başka sıkıntı yok muş gibi acilen kapatılmış olan twwittir in açılmasını sağladı ne kadar mutlu oldular türkiye cumhuriyetine diz çöktürmüş oldular ya Allah aşkına ne zaman bizim ülkemizin akıllı insanları ülkemizin hayrına bir iş yapacak anlaya bilmiş deyilim sana ne al acele meseleyi görüşüyorsun türk mahkemelerinin verdiği kararlara herkes uyacak ifade özgürlüğü başkalarına hakareti haklı göstermez diyemiyormusunuzbu ne biçim adalet
    Cevapla
  • namı diğer PUKAY 10 yıl önce Şikayet Et
    Bazı şeylerin zorla olduğunu bir de bizim milletimiz anlasa... Bu siteler kullanıcı odaklı olduğu için aslında yaptırım yapmak zor değil. Bu siteler kullanıcı = para cinsinden çalışırlar biz 70 milyonluk ülkeyiz. Bu yasaklarla birlikte twitter 'a olan merak gittikçe arttı.Eğer bir ders vermek istiyorsak bunu millet olarak vermeliyiz devlet olarak değil. Eğer TÜRKİYE kullanıcıları mahkeme kararlarına uyulması konusunda baskı yapsa hatta üyeliklerini silecekleri konusunda tehdit etse bakın nasıl siliyorlar. İşlem yapmadıkları taktirde hesaplarını kapatsalar bakın nasıl yola geliyorlar. Bu işi millet yapsa devlete gerek kalmasa uluslar arası arenada zor duruma düşmeyiz. Hem de bize 3. sınıf devlet muamelesi yapılmamış olur. NOT:ALLAH 'a şükür uluslar arası arena da millet öldürerek değil , site kapatarak zor durumda kalıyoruz.. Bu da TÜRK milletinin farkı...
    Cevapla
  • Fehmi Akkırcı 10 yıl önce Şikayet Et
    Olay budur. Twitterin kapatılmasına tepki gösteren cahiller,bu işler böyle yürür sen bu adamları kendi haline bırakırsan tabiki seni sallamazlar,bak kapatılınca nasıl paçaları tutuştu,hemen ofis açma talepleri vs.başladı,Helal olsun Başbakana
    Cevapla
  • sen yilmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    Darısı Yutube nin başına. Artık Youtube ile de benzer bir anlaşma olsa da iki de bir kapatılmasa. Görsel eğitimde çok yararlandığımız bir kaynaktı. Onca lüzumsuzluk ve iğrenclikleri yanında böyle iyi tarafları da var Youtube'un. Umarız en kısa zamanda sorunla çözülür.
    Cevapla
  • milletin ferdi 10 yıl önce Şikayet Et
    İşte Hükümetin dik durmasının sonucu. Yoksa ne mağdurların haklarını koruyan mahkeme kararlarını dinleyeceklerdi, ne vergi vereceklerdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle