MÜSİAD büyüme öngörüsünü açıkladı

Ekonomik verileri değerlendiren Müstakil ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nail Olpak, büyüme öngörüsüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

MÜSİAD büyüme öngörüsünü açıkladı
MÜSİAD büyüme öngörüsünü açıkladı
GİRİŞ 31.03.2014 16:38 GÜNCELLEME 31.03.2014 16:38

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, dernek olarak 2014 ilk çeyreğinde gelen olumlu ekonomik verilere bakarak, ilk çeyrekte yüzde 4 bandında bir büyüme öngördüklerini kaydetti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), üretim yöntemiyle hesaplanan Gayri Safi Hasıla (GSYH) 2013 yılı dördüncü çeyrek sonuçlarına ilişkin yazılı bir açıklama yapan Olpak, özetle şunları aktardı:

''Bugün açıklanan rakamın yüzde 4,4 olması da MÜSİAD'ın ne kadar öngörülü ve gerçekçi yaklaşımlarda bulunduğunun bir kez daha göstermektedir. Bütün bunlar şunu açıkça ortaya koymaktadır ki; Türkiye ısrarlı bir şekilde istikrarlı büyümesini sürdürmekte ve yatırım için güvenilir bir ülke olduğunu göstermektedir. Rakamları yorumladığımızda görüyoruz ki, Türkiye, 17 çeyrektir büyümesini aralıksız sürdürmektedir. Böylece 2013 ortalama büyümesini öngörülerimiz doğrultusunda yüzde 4 ile kapattık. 4. çeyrek büyümeyi yurtiçi tüketim, kamu ve özel sektör yatırımları ve devletin nihai tüketim harcamaları yukarı yönlü etkilerken, yurt dışı talep büyümeyi negatif yönde etkilemiştir. 3. çeyrekte görülen özel sektör yatırımlarındaki artış dördüncü çeyrekte de devam etmektedir. 17 Aralık süreciyle başlayan çalkantılı sürece rağmen özel sektör yatırımlarındaki artışın özel sektörün piyasaya olan güvenini göstermesi bakımından güçlü bir mesaj olduğuna inanmaktayız. MÜSİAD olarak inanıyoruz ki, 2014 ilk çeyreğinde gelen olumlu ekonomik verilerin, ilk çeyrekte yüzde 4 bandında bir büyüme öngörüyoruz. Yılın diğer kalanında da pozitif yönde devam edeceğini düşünüyor ve Türkiye'nin istikrarlı bir şekilde büyümesine devam edeceğine inanıyoruz.''