Çifte müjde! Hükümet düğmeye bastı

Hükümet 2.5 milyon memurun yüzünü güldürecek 2 haber için düğmeye bastı. Memurlara disiplin affı gelirken derece farklılığı gideriliyor. Emeklilikte 30 yıllık hizmet sınırı da masada.

Çifte müjde! Hükümet düğmeye bastı
Çifte müjde! Hükümet düğmeye bastı
GİRİŞ 20.03.2014 02:34 GÜNCELLEME 20.03.2014 15:38
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Hükümet, milyonlarca memurun yüzünü güldürecek 2 müjdeli haber için düğmeye bastı. Kamu Personel Danışma Kurulu, memura disiplin affı ve 2005'ten sonra işe başlayanlara 1 derece verilmesi konusunu karara bağlayacak.

Seçimlerden hemen sonra yasalaşması beklenen düzenlemeyle 2005'ten önce görevde olan memurla bu tarihten sonra işe başlayanlar arasındaki derece farklılığı gideriliyor. Kurulun önemli bir gündem başlığını da 4C'lilere kadro oluşturuyor.

EMEKLİLİKTE 30 YIL SINIRI 

Kamu Personeli Danışma Kurulu bu yılın ilk toplantısını bugün yapıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında yapılması beklenen toplantıya Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen ile kamuda yetkili sendika genel başkanları katılacak.

En son 28 Kasım 2013'te toplanan Kurul'a sendikalar 4C'li personele kadro verilmesi, disiplin cezalarının affı ve yeniden düzenlenmesi talebiyle geliyor. Ayrıca, 2005'ten sonra göreve başlayan personele 1 derece verilmesi, kamuda çalışan üniversite mezunu işçilerin memuriyet kadrosuna geçirilmesi, emekli ikramiyesinin hesaplanmasında 30 yıllık hizmet süresi sınırının kaldırılması konuları geliyor.

Sendikalar, kurul gündemine getireceği bu konuları Başbakan Tayyip Erdoğan'a da iletmişti. Erdoğan da, çözülmesi talimatı vermişti. Yerel seçimlerin hemen ardından Meclis'e gelecek torba yasa ile bu talepler yasalaşacak. Sendikalar da af ve derece konusunda hükümetle büyük oranda anlaşma sağlandığını belirtiyor.

EMZİRME ÖDENEĞİNDE BÜYÜK JEST 

Hükümet, çocuk teşviki konusunda yeni bir adım daha attı. Sosyal Güvenlik Kurumu, emzirme ödeneği verilmesi için yazılı talep şartını kaldırdı. SGK, bu yıl için 103 lira olarak verilen emzirme ödeneğinin kısa sürede verilebilmesi için yazılı talep şartını kaldırdığını açıkladı.

Açıklamada, kimlik paylaşım sistemi üzerinden doğan çocuğa ilişkin bilgilerin tespit edilerek, emzirme ödeneklerinin herhangi bir talep şartı aranmadan sigortalılara ödeneceği bildirildi.

YORUMLAR 6
  • WEDATT 10 yıl önce Şikayet Et
    BİR KESİME HAK İÇİN ÇALIŞILIRKEN DİĞER KESİM DİYE BELİ KIRILMAMALI. memurların en alt kesimlerine ve emeklilere hükümet bu yıl (bence) sendikaların talebi üzerine zammı iyi verdi. ancak normal ve üstü maaş alan memurların aylıkları epeyce kesildi. yalnızca ocak2014 enflasyonu ile maaşları düşürülen memurların 2014 yılı için zamları yendi bitirildi. sendikalarla 2013te yapılan sözleşmenin 2014 yılı için %3+3'ten aşağı olmamak üzere tüm memurlara zam yapılmalı ve 2014 enflasyonunun %6dan yüksek çıkan bölümü için 2015 yılbaşında memurlara zam yapılmalıdır. osman çevik bey sen kimsen sen maaşından daha da kesilmesi için bence idareye başvurabilirsin!
    Cevapla
  • osman cevik 10 yıl önce Şikayet Et
    Hep memur...Hep Memur.... Recep Kalaycı Bey'e katılıyorum ben de öğretmenim ama hep memur hep memur .Yazık günah bu ülkede onbinlerce yüzbinlerce taşeron işçi ve asgari ücretle geçinen işçiler var. Bir iyileştirme yapılacaksa bu insanlar için iyileştirme çalışmaları başlatsınlar.
    Cevapla
  • Bünyamin GEZER 10 yıl önce Şikayet Et
    .... Bildiğim kadarıyla memur zaten emzirme ödeneği alamıyor..
    Cevapla
  • Recep Kalaycı 10 yıl önce Şikayet Et
    HEP MEMURLARA MÜJDE. Ya işçiler ile emekliler? Bunlarla ilgili bir iyileştirme neden düşünülmüyor acaba 1000 tl emekli maaşı ile kira veren, elektrik, su gaz faturaları ödeyen bir insan nasıl geçinir? başbakan ve bakanlar bunları bir düşünse ve haksızlıkları bir görseler iyi olacak. ayrıca sürekli ekonomi iyiye gidiyor, dünyanın 16. büyük ekonomisiyiz deniyor ama özellikle işçi emeklisi en az zam alan, en çok ezilen kesim oluyor. artık bizde ilk genel seçimde bunu değerlendirmek zorunda kalacağız. benden söylemesi.
    Cevapla
  • Ahmet Can 10 yıl önce Şikayet Et
    üniversiteli taşeron işçileri de görün!. 4 yıllık üniversite mezunu taşeron işçiler de görülsün. Sayın Başbakanımız, Maliye Bakanımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız; aynı işyerinde çalışıp, aynı işi yapan ama kadroluların üçte biri kadar ücret alan üniversite mezunu işçilere bir çare bekliyoruz... Hükümetsiniz, bu işi ancak siz çözersiniz. Sizlere desteğimiz her zaman tamdır. Bizleri de görün ve sorunlarımızı çözün lütfen.. yıllardır yaşadığımız bu ayrımcılık artık son bulsun... saygılarımla...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle