Eriğin fiyatı dudak uçuklatıyor!

Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Göksu Vadisi köylerinde örtü altında yetiştirilen eriğin kilosu 100 liradan satıldı.

Eriğin fiyatı dudak uçuklatıyor!
Eriğin fiyatı dudak uçuklatıyor!
GİRİŞ 11.03.2014 13:34 GÜNCELLEME 11.03.2014 13:34

Silifke İlçesi'nde Göksu Vadisi'nde bulunan Keben Köyü'nde 21 yıldır çiftçilik yapan Faruk Doğan'a ait bir dönümlük serada yetiştirilen yılın ilk eriği hasat edildi.

100 gramlık paketlere yerleştirilen yaklaşık 300 kilo erik kilosu 100 liradan İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlere gönderildi. Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Göktaş, Türkiye'nin ilk turfanda eriğinin Silifke'de yetiştirildiğini söyledi.

Göktaş, açık alanda ilk erik hasadı nisan ayında yapılacağını ifade ederek, "Örtü altına alınan bahçelerde ise ilk hasadı yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Erken hasat yapıldığı için de fiyatların yüksek olması hem üreticilerimizi hem de bizi sevindiriyor. Fiyatın yüksek olması nedeni ile tadımlık olarak az miktarda toplanan erik, talep nedeni ile 100 gramlık kaselerde İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük şehirlere gönderdik" dedi. Göktaş, bu yıl Göksu Vadisi köylerindeki 800 dönüm araziden 8 bin ton erik hasadının yapılacağını da sözlerine ekledi.

Üretici Faruk Doğan da son yıllarda örtü altında erik üretimi yaptığını, az üretime karşın yüksek fiyatının yüzlerini güldürdüğünü anlattı.

KAYNAK: AA