İhracatta çılgın hedef!

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye ihracatının 150 milyar dolar civarında olduğunu, hedeflerinin ise 500 milyar dolar olduğunu belirtti.

İhracatta çılgın hedef!
İhracatta çılgın hedef!
GİRİŞ 04.03.2014 18:50 GÜNCELLEME 05.03.2014 10:48
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi. Bir otelde gerçekleştirilen toplantıda, siyasi istikrara vurgu yapan Bakan Ala, "Tarımın ve sanayinin kalbindeyiz. Çok iyi biliyoruz ki tarımsal ürünlerimizin arzu ettiğimiz rekoltede olabilmesini sağlayacak en önemli faktör iklimdir. Elbette onun dışında kendi yaptıklarımız, aldığımız tedbirler ve ortaya koyduğumuz çabalar önemlidir. Ama ciddi bir yokluk ve kuraklık ya da doğal afet olursa o zaman yapabileceğimiz çok az şey kalıyor. Bunu siz yaşayarak biliyorsunuz. Bir ülkenin kalkınmasında sanayisinin gelişmesinde hizmet sektörünün ileri gitmesinde en önemli faktör bizim için siyasi istikrardır. O da bu alanlardaki iklimi oluşturur. Eğer siyasi istikrar var ve siyaset ülkede kalkınmak için müsait olan demokratik iklimi oluşturabiliyorsa işte bütün alanlarda birden kalkınma mümkün oluyor. Çünkü neye ihtiyacımız olduğunu, neyin yok olduğunu bilirsek neye de ihtiyacımız olduğunu da çok iyi bilir ve ona sahip çıkarız" dedi.

Geçtiğimiz yıl yaptığı Singapur ziyaretini katılımcılara anlatan Bakan Ala, Singapur'un çalışarak zengin olduğunu ifade etti. Singapur'un küçük bir şehir devleti olduğunu anımsatan Bakan Ala, "Uluslararası platformlarda siyasi gücü olmayan ama kişi başına 50 bin dolar geliri olan bir şehir devleti. Orada vatandaşla konuştum, 'Siz Neden Zenginsiniz' dedim. Aldığım cevap, 'Zenginiz çünkü hiç bir şeyimiz yok. Yeraltı kaynağı yok, su yok, siyaset yok, çalışmaktan başka çaremiz yok.' Keşfetmişler Singapur nasıl zengin olur? Çalışarak. Biz de tarihimize baktığımız zaman şunu görüyoruz. Ne zaman siyasi istikrar olmuşsa o zaman kalkınma var, gelişme var, ilerleme var" diye konuştu.

Türkiye ihracatının 150 milyar dolarlar civarında olduğunu kaydeden Bakan Ala, "Biz bir hedef koyduk, 500 milyar dolar. Türkiye'nin hedefidir bu. Ekonomik kalkınma her alanda. Bakın tarım alanında çalışan istihdam oranımız gittikçe düşüyor, hizmetlerde, sanayi sektöründe artıyor. Biz Türkiye'nin gidişatını ölçmek için Çorlu, Çerkezköy, Gaziantep gibi yerlerde elektrik tüketimini, sanayideki gelişmeleri, tarımdaki durumu sürekli takip ediyoruz. 2007'den beri Ergene hep gündemimize geldi. Kesin talimatlar verildi. Artık şimdi, Ergene ile ilgili Başbakanımız hiç bir gerekçeyi dinlemiyor, dinlemek de istemiyor" ifadelerini kaydetti.

YORUMLAR 6
  • Ben kendim 10 yıl önce Şikayet Et
    Onur Abas şu hesabını bi açıklayıver. 2003'te asgari ücret ve ekmek kaç liraydı? Bugün asgari ücret ve ekmek kaç lira? 84.6 ekmek bizim burada 84.6 lira ediyor. Eve gelen temizlikçi günlük 100 lira istiyor. Vasıfsız amele ücreti de günlük 70 liranın üstünde. Ekmek fiyatı sizin orada kaç lira Allah aşkına? Heryere aynı yorumu kopyalayıp yapıştırıyorsun. Şu rakamları bana söyle ben hemen çarpar bölerim. Zira senin heabın şaşmış sanki...
    Cevapla
  • ekgelir1 .tk 10 yıl önce Şikayet Et
    İzzet daşdemir. Onların mantığıyla ülke 11 senede ne rekorlar kırdı. Sen mantığını yorma İzzet.
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ Bismillahirrahmanirrahim . hedefi büyük olan bir ikdidar RABBİM yolunuzu acık eylesin şer odaklara karşı ümmet olarak halk olrak desteklemek yanınızda olmak boynumuzun borcudur . hedefi olmayan hasta adamdan hedefleri hayaller ötesi olan ikdidar .
    Cevapla
  • izzet daşdemir 10 yıl önce Şikayet Et
    mantık:). Bu işler hep mantık ilmini öğrenmediğimizden kaynaklanıyor... Bu işin nasıl olacağını somutlaştırmaları gerekmez mi? 2023 e kadar 500 milyar S lafını 2-3 yıldır söylüyorlar. O zaman mantıken şu şekilde gitmesi gerekmez mi??? 150-180-210-250-300-350-400-450-500 ama bunlar şöyle olacak diyor heralde!! 150-152-154-158-160-163-165-169-500 :)))
    Cevapla
  • Kement 10 yıl önce Şikayet Et
    Onur Abbas. Unutma kardeş bu millet ne zaman iyi ömaaş aldıysa bil ki kuyusu kazılıyordu. unutma bunu. ne zaman iyi para alıyorsan sesini kesmeye başlarsın. sonrada geçimden mutluluktan başka bişet düşünmediğin için devletin en gizli kademelerinede yerleşirler. ülkeyi bir günde tepetaklak ederler. açlık iyidir insanı ayık tutar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle