Süleyman Aslan Halk Bankası'na geri döndü

17 Aralık'taki operasyon kapsamında tutuklanan ve bir süre önce serbest bırakılan eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, bankaya yönetim kurulu üyesi oldu.

Süleyman Aslan Halk Bankası'na geri döndü
Süleyman Aslan Halk Bankası'na geri döndü
GİRİŞ 04.03.2014 11:24 GÜNCELLEME 04.03.2014 14:02
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kamu bankalarında ilk önce yönetim kurulu başkanı seçiliyor. Ardından yönetim kurulu üyeleri tarafından kendi aralarında bir genel müdür seçiliyor.

ASLAN BANKAYA YÖNETİM KURULU ÜYESİ OLDU
Taraf gazetesinden Hüseyin Özay'ın haberine göre; 17 Aralık'ta yapılan operasyonda tutuklanan ve bir süre önce serbest bırakılan eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, yönetim kurulu üyesi olarak bankaya geri döndü.

YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNİ DEVAM ETTİRECEK
Dolayısıyla, yönetim kurulu üyeleri Taşkenlioğlu'nu genel müdür seçtiği için, Aslan'ın genel müdürlüğü gitmiş oldu. Ancak, Aslan aynı bankadaki yönetim kurulu üyeliğini devam ettirecek.

4 BUÇUK MİLYON DOLAR ASLAN'A İADE EDİLMEDİ
Banka kaynakları da, Aslan'ın diğer yönetim kurulu üyeleri gibi özlük haklarını almaya devam edeceğini ve Aslan'ın yönetim kurulu toplantılarına da katılacağını bildirdiler. Aslan, isterse yönetim kurulu üyesi olarak, makam arabası, lojman, makam odası gibi hizmetlerden de yararlanabilecek. Aslan, genel müdür olarak yaklaşık 30 bin lira maaş alıyordu. Yönetim kurulu üyesi olarak maaşı düşecek. Ancak, Aslan'ın tutuklanması ile birlikte bloke edilen iki aylık maaşı ise ödenecek. Diğer yandan, geçtiğimiz hafta 4.5 milyon doların Aslan'a iade edildiği öne sürülmüş ancak bu iddia yalanlanmıştı. Banka kaynakları, 4.5 milyon doların halen Aslan'a iade edilmediğini bildirdiler.

EVİNDEKİ AYAKKABI KUTUSUNDAN 4 BUÇUK MİLYON DOLAR BULUNMUŞTU
17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda Türkiye Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde, ayakkabı kutusu içinde 4.5 milyon dolar sakladığı ortaya çıkmıştı. Paranın kara para transferine aracılık edilmesi nedeniyle alınan rüşvetlerden oluştuğu iddia edilmişti.

SERBEST BIRAKILDI
Aslan ve hükümet üyeleri ise, söz konusu 4.5 milyon doların 'imam hatip' yaptırmak için hayırsever işadamlarından toplanan para olduğunu öne sürmüşlerdi. Ayakkabı kutusu içindeki 4.5 milyon doların kaynağına yönelik tartışmalar sürerken mahkeme, Aslan'ı geçtiğimiz hafta serbest bıraktı.

YORUMLAR 6
  • Temiz Bey 10 yıl önce Şikayet Et
    @ Hakan Can : okullarda dirsek çürüteydin sende alırdın zahar !. Anlaşılıyorki asgari ücretle çalışıyorsun, yani okul yok meslek yok, mesele buradan başlıyor zaten, keşke okumuş ve Süleyman Aslan gibi tahsilli biri olaydın, belkide 30 bin lirayı beğenmez Avrupada çok daha fazla veriyorlar diyecektin ? Bunların yaptığı iş kürek sallayıp akşama hırıl hırıl uyumak değil !!! resime bak, saçları boşuna dökmemş belliki !
    Cevapla
  • Hakan Can 10 yıl önce Şikayet Et
    30 Bin TL Maaş Nasıl Alıyor?. Halkın yüzde 80'i asgari ücretle geçinirken (!) bir devlet bankası genel müdürü 30 Bin TL maaş nasıl alabiliyor? Bir de bunun belki 8-10 katı prim alıyordur..
    Cevapla
  • cavit berber 10 yıl önce Şikayet Et
    Başarılı insanlar iftiralarla heba edilmemeli. daha çok başarılara imza aacağınıza şüphem yoktur
    Cevapla
  • ekgelir1 .tk 10 yıl önce Şikayet Et
    Yolsuzluk bahane, hizmetler şahane. Çok iyi bir fikir. Süleyman Bey kaliteli bir insan ki onu genel müdür yaptılar. Temizlenerek çıktı ve paralel camianın planladığı gibi harcanmadı.
    Cevapla
  • zeki alperen 10 yıl önce Şikayet Et
    BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN SAYIN MÜDÜRÜM, DURMAK YOK YOLA DEVAM..!. Kıskananlar çatlasın. Yeni daha yeni güzel başarılara doğru çalışmalarınızın kaldığınız yerden devamını dileriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle