TMO'dan pirinç fiyatını yarıya indiren hamle

Pirincin 5 TL'ye çıkmasının ardından piyasaya müdahale eden TMO, marketleri pirince boğdu. 5 bin markete 6 bin ton pirinci 2.55 TL'den veren TMO fiyatların 2.90'a kadar çekilmesini sağladı.

TMO'dan pirinç fiyatını yarıya indiren hamle
TMO'dan pirinç fiyatını yarıya indiren hamle
GİRİŞ 19.02.2014 13:17 GÜNCELLEME 19.02.2014 13:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kaan Zenginli'nin haberi

Kuraklık ve ekim azlığı nedeniyle pirinç fiyatlarında geçtiğimiz ay yaşanan fiyat artışına Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) müdahalesi meyvelerini vermeye başladı. Kilogramı 5 liraya kadar yükselen ve hem üretici hem de tüketiciyi tedirgin eden fiyatlar şu an 2.90 TL seviyelerine kadar indi. TMO fiyatların inmesi için Türkiye genelinde marketlere uygun fiyattan pirinç tedarikinde bulundu. Toplam 19 zincir market markası bünyesinde hizmet veren 5 bin noktaya ulaşan TMO marketlere pirinç fiyatını 2.55 TL'den verdi. Başta Kiler ve Carrefour olmak üzere birçok market bu ürünü 2.90 TL'den satma kararı aldı. Fiyatların arttığı günden bu yana 78 ile ürün tedarikinde bulunan TMO, hafta sonuna kadar 81 ile ulaşacak.

6 bin ton ürün dağıtıldı

Fiyatların bu seviyeye çekilebilmesi için toplam 6 bin ton pirinç dağıtımı yapıldı. TMO'dan yapılan açıklamada fiyatlara yönelik müdahale sonrası pirinç fiyatlarının tavan yaptığı dönem ile neredeyse yarıyarıya düştüğü belirtildi. Teslimatların artarak devam ettiği belirtilen açıklamada 5 bin markete ulaşıldığı ve bu rakamın hızla arttığı belirtildi. Pirinçlerin kalite yönünden halk tarafından beğenildiğine ve büyük ilgi gördüğüne dikkat çekilen açıklamada, pirinç piyasası ve fiyatlarının yakından takip edildiği, ileriye dönük gerekli tüm tedbirlerin alındığı kaydedildi.

Carrefour fiyatı aşağı çekti

Bu arada CarrefourSA'dan yapılan açıklamada "TMO pirinçlerinin bütün ülkeye yayılmasını sağlamak için yapılan anlaşma sonucunda TMO markalı ürünler CarrefourSA'larda kilogram başına 2.90 liradan satılmaya başlandı" denildi. CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet Nane iş birliği ilgili "Özellikle uluslararası piyasalarda fiyatları değişen ürünler çok önemli. Bunlarda ağırlıklı olarak hububat fiyatlarında dalgalanmalar olduğunu görüyoruz. Hasatın tamamlanmasını takiben henüz üç aylık bir süre geçmesine rağmen pirinç ve bazı tarımsal ürün fiyatlarında ani olarak spekülatif artışlar yaşandı. Kaliteli ve uygun fiyatlı pirinci tüketiciye ulaştırmak için TMO ile bir işbirliği anlaşması imzaladık; böylece pirinç fiyatlarını 2.90 liraya kadar çektik. Dünya hububat fiyatları ve kurdaki dalgalanma nedeniyle enflasyonda yaşanan bu etkilerin geçici olduğunu düşünüyorum" dedi.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 1
  • galipgalip 10 yıl önce Şikayet Et
    patatesede el atsanız. 2,5-3 liraya yiyoruz yazık bize
    Cevapla