Bakan Yıldız: Dolar 2.10 seviyelerinde olmalı

Enerji Bakanı Taner Yıldız, dolarda yaşanan hareketlilik ile ilgili doların 2.10 seviyesine inmesi gerektiğini düşündüğünü söyledi.

Bakan Yıldız: Dolar 2.10 seviyelerinde olmalı
Bakan Yıldız: Dolar 2.10 seviyelerinde olmalı
GİRİŞ 30.01.2014 10:09 GÜNCELLEME 30.01.2014 10:28

Bakan Yıldız, İran ile şu anda yapılmış bir doğalgaz anlaşmasının olmadığını söyledi. Yıldız, İran doğalgazının fiyatını yüksek bulduklarını bu noktada İran'ın da Türkiye'yi haklı bulduğunu söyledi.

Tahkim sonucunda doğalgazda önemli bir indirim beklediklerini de söyleyen Bakan Yıldız, Kıbrıs'ın tamamını kapsayacak bir master planı üzerinde çalıştıklarını da söyledi.

Kuzey Irak'tan aktarılmış bir petrol olmadığını ve her hangi bir satışın da gerçekleşmediğini söyleyen Yıldız, petrol aktarımı konusunda topun Bağdat ile Erbil arasında kurulmuş olan bir komitede olduğunu dile getirdi.

Dolarda yaşanan hareketlilik ile ilgili doların 2.10 seviyesine inmesi gerektiğini düşündüğünü belirten Bakan Yıldız, son müdahale sonrası dövizde ciddi bir gevşeme olacağını dile getirerek, yaşanan faiz artışından sanayicilerin zarar görmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

KAYNAK: HABER7