İGMD Başkanına Dünya Gümrük Örgütü sertifikası

Dünya ticaretinin %98'ini gerçekleştiren, 179 ülkenin üye olduğu Dünya Gümrük Örgütü'nün en önemli takdir belgelerinden biri olan Liyakat Sertifikası'nı Türkiye'den İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği Başkanı Turhan Gündüz layık görüldü.

İGMD Başkanına Dünya Gümrük Örgütü sertifikası
İGMD Başkanına Dünya Gümrük Örgütü sertifikası
GİRİŞ 28.01.2014 18:25 GÜNCELLEME 28.01.2014 18:25

Dünya Gümrük Örgütü; dünya ticaretinin ve gümrüklerinin gelişmesine katkıda bulunmak, ortak akıl gücünden yararlanmak için her yıl 26 Ocak Dünya Gümrük Günü kutlamaları çerçevesinde bir tema belirlemektedir.

Belirlenen tema ile ilgili devletler, gümrük idareleri ve gümrüklerin paydaşları çalışmalar yapmakta, raporlar hazırlamaktadır. En başarılı çalışmaları yapan kişilere Dünya Gümrük Örgütü Liyakat Sertifikası verilmektedir.

Dünya Gümrük Örgütü tarafından 2014 teması olarak belirlenen "İletişim: Daha İyi Bir İşbirliği İçin Bilgi Paylaşımı"na yönelik başarılı çalışmalarından dolayı bu seneki Liyakat Sertifikası'na İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği (İGMD) Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Gündüz layık görüldü.

Renaissance Polat İstanbul Hotel'de, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bürokratlarının, İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü çalışanlarının ve İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği üyelerinin katılımıyla gerçekleşen "26 Ocak Dünya Gümrük Günü" kutlamalarında, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız; İGMD Yön. Kur. Bşk. Turhan Gündüz'ün Dünya Gümrük Örgütü Liyakat Sertifikası'na layık görüldüğünü açıkladı.

26 Ocak Dünya Gümrük Günü kutlamaları çerçevesinde verilen Liyakat Sertifikası'nı almaya hak kazanan Turhan Gündüz'ün başkanlığını yaptığı İGMD üyeleri İstanbul, Kocaeli, Tekirdağ ve Edirne gümrüklerinde faaliyette bulunmakta, Türkiye dış ticaret işlemlerinin % 45'i gibi büyük bir oranını gerçekleştiriyor.