Bu telefona asla cevap vermeyin

Tüketicilerden cep telefonu veya gelen aramayı görüntüleyen sabit telefonlara 444 4 51* numarasıyla yapılan aramalara asla cevap vermeyin uyarısı geldi. İşte uyarının gerekçesi:

Bu telefona asla cevap vermeyin
Bu telefona asla cevap vermeyin
GİRİŞ 27.01.2014 16:44 GÜNCELLEME 28.01.2014 09:12
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Cep telefonlarından birçok aboneye ulaşan kötü niyetli kişiler, "Yaptığınız son alışverişlerden dolayı check-up kazandınız, ancak süresini geçirdiğiniz için 299.00 TL borçlusunuz" diyerek milyonlarca kullanıcıyı kurdukları tuzağa düşürmeye çalışıyor.

Şüphelenen vatandaşlara ses kayıtlarının da olduğunu söyleyen dolandırıcılar, ikna edebildiği kişilerden kredi kartı bilgilerini alıyor. İkna olmayan abonelerle başa çıkamayacaklarını anladıklarında da "Borcunuz yok, yanlışlık oldu" diyerek aramayı sonlandırıyorlar.

Şikayetvar'ın haberine göre; tuzağa düşen birçok vatandaşın olduğunu, bu numaralardan gelen aramayı kesinlikle açmamaları gerektiğini belirten tüketicilerin şikayetleri şöyle:

"Borcum 299.00 TL Çıktı, İnanmayın!"

"444 4 51* çağrı merkezinden sağlık merkezi adı altında arandım. Güya yaptığım alışverişlerden indirimli check-up kazanmışım , telefonda bilgi verilmiş onaylamışım sesim sistemde kayıtlıymış, check-up süresi dolduğu içinde bana 299.00 TL borç çıkardılar. İlk kez arandığım bir yerden borçlu olduğumu öğrendim, ses kayıtlarını çıkartın dediğimde müşterilerin dinleyemeyeceğini söylediler o zaman nerede kaldı karşılıklı korunma yasası diye çıkıştım. Biraz daha çıkışınca borcunuz yok deyip teli kapattılar, buradan herkese seslenmek istiyorum yukarıda gördüğünüz numarayı sakın açmayın eğer böyle bir konuşma yaptıysanız hemen savcılığa şikayet edin. Çünkü birçok insanı aynı yöntemle kandırmışlar."

"Yüzlerde İnsan Mağdur Oldu"

"444 4 51* no'lu telefondan aranılarak yanıltılmaya çalışıldım. Arayan şahıslar uydurma bir bahaneyle kredi kartı bilgilerimi almaya çalıştılar. Bu numarayı geri aradığımda telefonlarıma cevap verilmiyor. Bu numara ile alakalı bir araştırma yaparsanız yüzlerce insanın mağdur olduğunu göreceksiniz. Verdiğiniz 444'lü hizmet sayesinde tüketici nezdinde oluşturmuş olduğunuz bir güven var. Böyle bir numara aradığında biliyoruz ki çalıştığımız, iş yaptığımız ya da herhangi bir hizmet satın aldığımız gerçek bir firmadan aranıyoruz. Şikayetim şu: dolandırıcılık yapıldığı tüm yorumlardan belli olan ve hala insanları aynı tuzağa düşürmek için gün içinde yüzler belki de binlerce arama yapan bu numara hala nasıl açık kalabiliyor?"

"Bu Firmalar Neden Kapatılmıyor?"

"Geçenlerde 444 4 51* No' lu numaradan arandım. Sigorta hizmetleri olduğunu ve 1 yıllık kullanım süresinin dolduğunu, 1 yıl daha devam etmek için 598 TL ödeme yapmamı, yok eğer iptal edersem 299 TL ödemem gerektiğini söylediler. Arayanların oldukça inandırıcı olduğunu söyleyebilirim. Lafı fazla uzatmak istemiyorum. Benim anlamadığım, sürekli prestijin numarası diyerek reklam yapılan bu numaraların dağıtımı bu kadar kolay mı? Her gelene sorgusuz sualsiz bu numaraları dağıtıyor musunuz?"

YORUMLAR 11
  • fetih1453 10 yıl önce Şikayet Et
    şaban doğan adlı arkadaş.... bildiğim kadarıyla bu numaralara savclık bir şey yapmıyor savcılık taciz gibi ciddi şikayetlere bakıyor... bence boşa zaman kayedersin. BTK ya şikayet etmeni tavsiye ederim. bunu yapamayanlara için numaralaraı biraz evvel admine yazdım inşallah yayınlar belki birileri dolandırılmaktan kurtulur...
    Cevapla
  • şaban doğan 10 yıl önce Şikayet Et
    asacaksın. Bu tür oyunlarla milleti dolandıranların elini dilini keseceksin. bir daha kimseyi kandıramazlar. Banada kaç gündür düzenli kredi kartı borcu ödediğim için şu kadar bonus puan kazandın şeklinde mesaj geliyor. vaktim olmadığı için savcılığa gidemedim. Şu anda tatildeyim bir daha o tür mesaj geldiğinde soluğu savcılıkta alacağım. Milleti dolandıran kansızların hakkından adalet gelir.
    Cevapla
  • fahri aydın 10 yıl önce Şikayet Et
    mit i dinleyen savcılar. bi zahmet şunlarıda buluverin
    Cevapla
  • sabiteymen 10 yıl önce Şikayet Et
    işin aslı öyle soruşturma balonlarından anlaşılmaz, siz neticeye bakın hele!. iktidar partisi ya da birileri yolsuzlukla suçlandı diye, yolsuzluk olmaz. ekrandan duyduğunuz her savcı ve emniyet operasyonunu gerçek zannedecek kadar saf iseniz o başka. adam size soruşturma açacak, ahbap çavuş ilişkisiyle tutuklanacaksınız. zaten tutuklanmanız mahkemeden önce ekranlardan olacak. sonra yıllarca yargılanıp, beraat edeceksiniz ve şansınız varsa bir iki gazetenin bilmem kaçıncı sayfasında tek sutün haber yazılacak sizin için. hatırlar mısınız yıllar önce sadettin tantan'ın içişleri bakanlığı döneminde alayı vala ile kameralar eşliğinde polis baskınları ve operasyonlar olurdu. ne oldu neticesi, kim tutuklandı, kim suçlu bulundu hatırlayanınız var mı.
    Cevapla
  • Ejder Ejderha 10 yıl önce Şikayet Et
    bunlar küçük şeyler. bu ülkede iktidar partisi dünya kadar yolsuzluk dosyasıyla itham ediliyor, kimseden tık yok. üstüne üstlük canhıraş savunuluyor. böyle küçük dolandırıcılarla kim uğraşır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle