Primi dolmayana emeklilik umudu

Hükümet, prim günü eksik olanlara yeşil ışık yaktı. Çalışma Bakanı Çelik talimat verdi. Eksik primi olana borçlanma imkânı gelebilir

Primi dolmayana emeklilik umudu
Primi dolmayana emeklilik umudu
GİRİŞ 22.01.2014 09:51 GÜNCELLEME 22.01.2014 09:51
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emeklilikte yaşını dolduran ancak prim gün sayısını dolduramayanlar için ilk somut adımı attı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, hizmet borçlanması anlamına gelen talebi değerlendirmek üzere ilgili birime talimat verdi. Eksik primi olanlara borçlanma imkânı getirilmesi öngörülüyor.

100 BİN KİŞİ

Emeklilikte yaşa 500 bin, prim günü şartına da 100 bin kişi takılmış durumda. Yaş konusunda düzenlemeye sıcak bakmayan hükümet, prim günü eksik olanlara yeşil ışık yaktı. Muhalefet partileri de bu konuda gelen talepleri Bakan Çelik'e ileterek bir adım atılmasını istedi. Bakan Çelik, bu konuda gerçekten mağdur olan bir kesim olduğunu belirterek, bu makul talebi değerlendireceklerini bildirdi.

4C NETLEŞMEDİ

Çelik, dün TİSK yönetim kurulunu kabulünde 4C kapsamındaki çalışanların durumuna ilişkin soruları da yanıtladı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 4C'lerin kadroya alınmasına dönük çalışma olmadığını açıklarken, Bakan Çelik "Bu konuda toplu sözleşme masasında bir çalışma yapıldı. Ancak henüz bu netleşmedi" diye konuştu.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 3
  • ahmet 10 yıl önce Şikayet Et
    seçim var. vaat var
    Cevapla
  • yami yama 10 yıl önce Şikayet Et
    umut. Milletin umuduyla artık oynamayın
    Cevapla
  • Sofia 10 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım, samimiyetle soruyorum... . kıdem tazminat düzenlemesi dediniz rafa kalktı... emeklilere banka promosyonu dediniz rafa kalktı... emeklilikte yaşa takılanlar için, yıl sayısına göre maaştan biraz kesinti yaparak kısmî maaşla erken emeklilik dediniz o da rafa kalktı... siz benim yerimde olsanız bu vaadinize inanabilir misiniz?
    Cevapla