Bakanlık açıkladı! Fiyatı bir hafta içinde düşecek

Patatesin fiyatı son günlerde oldukça arttı. Bu artış Tarım Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Yetkililere göre stoklarda yeterince patates var ve fiyatlar bir hafta içinde düşecek.

Bakanlık açıkladı! Fiyatı bir hafta içinde düşecek
Bakanlık açıkladı! Fiyatı bir hafta içinde düşecek
GİRİŞ 17.01.2014 06:58 GÜNCELLEME 17.01.2014 07:13
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Ekimin az yapılmasıyla üretimde azalma olduğu gerekçesiyle patates fiyatı son haftalarda 4 liraya kadar çıktı. Artışın önüne geçmek için bakanlık harekete geçti. Gıda ve Tarım Bakanlığı, patates fiyatlarındaki artışa müdahale etti.

Fiyatın bir hafta içinde düşeceği açıklandı.

Yetkililer Türkiye'deki önemli patates üretim merkezlerinden Nevşehir'e giderek depolarda inceleme yaptı. Sektör temsilcileri ile görüşen yetkililer, stokların yeterli olduğunu, fiyatın yakında normale döneceğini açıkladı. Niğde ve Nevşehir'deki depolarda 700 bin ton civarında yemeklik patates olduğu açıklandı.

Fiyatların düşmemesi durumunda patates ithal edilebileceği de açıklandı.

YORUMLAR 11
  • Hasan Civan 10 yıl önce Şikayet Et
    Aklınız varsa..... Patatesi saklasanız kaç ay saklayacaksınız? Şurada 1-1,5 ay sonra taze patates çıkınca stokları kime satacaksınız? Bu millet 1-2 ay patates yemeden de durur. Ama siz patatesi ya satmak ya da dikmek zorundasınız. İhtiyaç fazlası dikilirse seneye kime satacaksınız? Şimdi satmazsanız yaz geliyor, havalar ısınıyor... Akıllı olun. Hükümet'e patates ithalatı yaptırıp bu ülkenin kaynaklarını boşa harcatmayın. İthalat yapılırsa hem stoklar hem de ithalat boşa gider...
    Cevapla
  • Kapadokyalı 10 yıl önce Şikayet Et
    Erzurumlu kardeşime... Şu anda memlekette kilosunu toptan 2,50-2,75 tl ye satan arkadaşlar oldu yani üretici zahmeti çeken kişiler kar etti doğrudur belki fiyatlar çok yükselmiş olabilir eskiden patates fiyatları hiç bukadar yükselmediği için insanların gözüne batmış olabilir.Geçtiğimiz 2 sene fiyatlar yerlerde geziyordu millet perişan oldu herlkes borça batmışken neden devlet müdahale etmemişti..Ayrıca çiftçi 15 kruşa patates satarken markette 1 tl den aşağıya hiç düşmedi.
    Cevapla
  • Erzurumlu 10 yıl önce Şikayet Et
    ???. sevgili Kapadokyalı; bilirsin ki bu ülkede parayı her zaman tüccar kazanır. eğer gerçekten geçen 2 yılda zarar eden çiftçi varsa ve bu sene parayı o kardeşlerim kazanıyorsa benim adıma hakkım helal olsun. ama o kadar eminim ki o 4 liranın en az 2.5 tl sini stokçular kazanıyor. zira aşağıda bir arkadaşın dediği gibi küçük çuval 10kg lık kamyonlarla 10-15 tl arası satılıyor. demek ki bu adam asıl yerinden kilosu 1liradan ucuza alıyor. karı kime gidiyor acaba???
    Cevapla
  • Kapadokyalı 10 yıl önce Şikayet Et
    0,15-0,20 KRŞ 'A SATILIRKEN NEREDEYDİNİZ?. Geçtiğimiz 2 yıl boyunca çiftçi'ye maliyeti 35 krş olan patatesi 15-20 kuruşa satılırken neredeydiniz millet kan ağlarken borçlar tavan yaparken nerdeydiniz,milletin cebinde 5 kuruş yokken nerdeydiniz çiftçi perişanken neredeydiniz.Nevşehirde 2 yıl boyunca herkes perişandı Allah'tan bu sene fiyatlar güzel giiti o da bazılarının gözüne battı.
    Cevapla
  • Yaşar Kaya 10 yıl önce Şikayet Et
    BİZ BİRLİK OLURSAK 50 KURUŞA DÜŞER. Serbest piyasa şartları gereği devletin deposunda patetes tutan tüccara müdahale edip malını pazara çıkar deme hakkı yok.Normal şartlarda olması gerekende bu. Bu olayı çözecek olan devlet değil biziz.Bizler 3 ay patetes yemesek ölmeyiz.Boykot edelim yakın zamanda patetes fiyatları bir liraya düşecektir.O zamanda almayalım.Göreceksiniz 3 ay sonra 50 kuruşa satamaz hale geleceklerdir.Ben kendi adıma böyle bir boykota başladım.Fiyatı ne olursa olsun 3 ay patates almayacağım.Sizlerde katılın sonucu halkın iradesinin neler yapabileceğini hep birlikte görelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle