Bakan net konuştu: Bir gün dahi işlemez

Kuzey Irak petrollerinin Suriye ve İsrail üzerinden taşınmasına yönündeki haberlerle ilgili Bakan Yıldız çok net konuştu: O hat bir gün dahi işlemez..

Bakan net konuştu: Bir gün dahi işlemez
Bakan net konuştu: Bir gün dahi işlemez
GİRİŞ 15.01.2014 11:18 GÜNCELLEME 15.01.2014 13:29

Türkiye'nin Kuzey Irak petrolünde By-Pass edilmeye çalışıldığı iddiaları üzerine haber7'nin manşetten verdiği ''Irak petrolünde Türkiye'ye elleri mahkum!'' başlıklı haberinde Ünlü Ekonomist Dr. Cemil Ertem'in gündeme getirdiği, Güney Gaz Koridoru'nun hayata geçirilmesi halinde Türkiye'yi By-Pass etmek için açılacak 5 hattın hiçbir şekilde uygulanma şansının olmadığını ve sadece teorikte kalmaya mahkum olduğu açıklamalarına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan da tam destek geldi.

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu üyelerini kabulünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldız, Kuzey Irak petrollerinin Suriye ve İsrail üzerinden taşınmasına yönündeki haberlerin anımsatılması üzerine, "Bugünkü Suriye'den mi petrol boru hattı geçireceksiniz. Bir gün işlemez o boru hattı. Biz başka projelere saygılıyız. Kendi yaptığımız projelerle ilgileniyoruz. İsrail'den de Suriye'den de geçirebilirler ama biz istikrarlı bir ülke vadediyoruz" diye konuştu.

Yıldız, Türkiye olarak istikrar vaat ediyoruz vurgusunu yaparak, "Bu boru hattının işleyeceğini söylüyoruz. Bütün doğalgaz boru hatlarının Türkiye'deki istikrardan nasibini alacağını söylüyoruz. Iraklı kardeşlerimizin aralarındaki problemlerini çözmelerini tavsiye ediyoruz. Biz anayasaya aykırı iş yapmayız. Irak'ın bütünlüğü ve egemenliğiyle alakalı bir konuda farklı bir şey düşünmeyiz. Petrol gelirse aktarırız. Oradan olmayan petrolü aktaramayız. Bu Iraklı kardeşlerimizin iç problemi eğer Irak'ın kuzeyinde ya da güneyinde petrol çıkarılacak ve dünya piyasalarına sunulacaksa bunun en güvenli yolu Türkiye. Biz şu anda İran'dan daha fazla petrol ithal ediyoruz Irak'tan. Iraklı kardeşlerimizin de bu noktaları gözden kaçırmayacaklarını düşünüyorum" dedi.

KAYNAK: HABER7