Kuru fasulyenin fiyatı manipüle ediliyor

Uşak Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Sezer, son günlerde kuru fasulyenin kilogram fiyatının 14-15 lira olduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını, fiyatın manipüle edildiğini savundu.

Kuru fasulyenin fiyatı manipüle ediliyor
Kuru fasulyenin fiyatı manipüle ediliyor
GİRİŞ 13.01.2014 17:09 GÜNCELLEME 13.01.2014 17:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, son günlerde kuru fasulyenin fiyatıyla ilgili çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirerek, eleştirdi.

Kuru fasulye arzında küçük bir düşüş yaşandığını, ancak bunun fiyatların bu kadar yükselmesine yol açacak bir arz kaybı olmadığını ifade eden Mustafa Sezer, ürün kilogramının UTB'de 5,80-6,00 lira arasında işlem gördüğünü belirtti.

"Kuru fasulyenin kilogramının 14 - 15 lira olduğu yönündeki haberler gerçeği yansıtmadığı gibi halkı yanıltıyor. Kuru fasulye fiyatı maalesef bazı organlar tarafından maniple ediliyor" diyen Sezer, kuru fasulyenin gerçek fiyatına, ticaret borsaları bültenlerinden ulaşılabilineceğini. lüks semtlerdeki butik tarzdaki satış noktalarından yansıtılan fiyatların vatandaşı yanlış yönlendirdiğini savundu.

Bu haberlerin, ithalattaki fonun kaldırılması yönünde karar alınmasını sağladığını ve yerli üreticiyi, tüccarı mağdur ettiğini kaydeden Sezer, şöyle konuştu:

"Son yıllarda fastfood olarak da bilinen hızlı yemek sektörü bakliyatın önüne geçti, bu da sağlıksız beslenen nesil yetişmesine neden oluyor. Ayrıca ithal ürün, vatandaşımıza alıştığı damak tadını vermiyor ve üründen uzaklaştırıyor. Bu günlerde bakliyatta yaşanan sıkıntının bir versiyonu 2011 yılında kırmızı ette yaşanmıştı. Et fiyatlarına karşı ithalat yoluna gidilmesi, hayvancılıkta yüksek maliyetle yatırımlara, ardından da iflaslara neden olmuştu. Şimdi de bakliyat üreticisi benzer bir durumla karşı karşıya"

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • celal okur 10 yıl önce Şikayet Et
    abartılıyor.... marketlerde kuru fasulyenin kg mı 6-7-8 tl.
    Cevapla
  • Sarcan 10 yıl önce Şikayet Et
    Bizim buralarda en iyi fasulye 8,75.... Cumartesi iki markete baktım. İkisinde de en iyi fasulyenin kilogramı 8,75 liraydı. Birisinden 1 kg. aldım. Birkaç gün önce de kardeşim başka bir markette aynı fiyat seviyelerinden almışlar...
    Cevapla