Sınırdan petrol fışkırdı! Bu bir ilk

Türkiye Petrolleri A.O., (TPAO) Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde Irak sınırında sıfır noktada açtığı Çalışkan 1 kuyusunda yüksek gravitede petrol buldu.

Sınırdan petrol fışkırdı! Bu bir ilk
Sınırdan petrol fışkırdı! Bu bir ilk
GİRİŞ 13.01.2014 12:33 GÜNCELLEME 13.01.2014 12:33
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

TPAO Batman Bölge Müdürü Gökhan Akın, ilk kez sınıra sıfır noktada gravitesi yüksek petrolün bulunduğu kuyu keşfettiklerini belirterek, "Kuyudaki petrol, komşudaki petrolün değerinde ama günlük kapasite için test çalışmalar hafta içinde sonuçlanacak" dedi.

2 BİN 900 METREDE BULUNDU

TPAO, çözüm süreciyle birlikte Şırnak'ın Silopi İlçesi Çalışkan Beldesi'nin Irak sınırına sıfır noktadaki Hezil Çayı kıyısındaki güvenlikli bölgede 6 ay önce Çalışkan 1 kuyusunu açarak petrol arama çalışmalarına başladı. Sınırı oluşturan Hezil Çayı'na 1 kilometre mesafede açılan kuyuda yapılan sondaj çalışmalarında 2 bin 900 metre derinlikte yüksek gravitede petrol artezyen halinde bulundu.

SONUÇ HAFTAYA BELLİ OLACAK

TPAO Batman Bölge Müdürü Gökhan Akın, ilk kez sınıra sıfır noktada gravitesi yüksek petrolün bulunduğu kuyu keşfettiklerini söyledi. Kuyunun günlük kapasitesinin hafta içinde belirleneceğini ifade eden Akın, "İlk kez bu bölgede çalışıyoruz. Sınıra sıfır noktadaki güvenlik alanında açtığımız ve adını da yakın mesafedeki Çalışkan Beldesi'nin ismini verdiğimiz Çalışkan-1 kuyusunda sondaj ekiplerimiz gerekli çalışmayı tamamladı. Gravitesi yüksek petrol, komşu ülkedeki petrolün ayarında. Fakat üretim kapasitesi konusunda test çalışmalarımız henüz sonuçlanmadı. Bazen suyun da rastlanıldığı gravitesi yüksek petrolün kapasitesi hafta içinde netlik kazanacak. Zor koşullarda petrole ulaşan ekibimizi kutluyoruz" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 20
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    Eee artık bizi esir eden Lozan, Sevr mondros antlaşmaları sona geldi? ..... ...ABD.ye uşaklık yapma dönemi bitiyor? petrol,Değerli madenler için start verildi?..Recep Tayyip Erdoğana bu yüzden düşmanlar? İçerdeki hainlerle(Gezi parkı,17 aralık) kaos yaratıp tekrar Türkiyeyi uşak yapmak istiyorlar!?..ama nafile Bu zincirler artık kırıldı? 2015-2023 Türkiyenin altın yılları olacak!?.
    Cevapla
  • Erzurumlu 10 yıl önce Şikayet Et
    ???. harika ya adamlara bak biniyorsan öde. ne ala memleket. sana dokunmayınca zam olsun sıkıntı yok öyle mi? islamiyetin neresinde var bu? 100 bin verdiğimiz falan yok. birikimimizle aldık bir araba. merak edersin fiyatıda 30bin lira. her sene de vergisinide veriyoruz rahat ol. acaba ekonomik durumunuz elveriyorda mı almıyorsunuz araba? Türkiye'de parası yetip de araba almayacak düşüncede toplasan %1'i geçmez. boş boş konuşmayın. akbilimde var çok şükür 15yıldır, teksem arabada onu da kullanmayı bilirim rahat olun siz. devam edin benim arabam yok vergide zamlansın, benzinde zamlansın muhabbetine.
    Cevapla
  • mahmut çetin 10 yıl önce Şikayet Et
    bedava alsak vergilerle 3 lira oluyormuş!!! ben niye sevineyim. kaymakçılar sevinsin.. birileri daha fazla zengin olur. birileri köşeyi döner.zengin ile fakir arasındaki uçurum daha da artar.kazananlar daha fazla rüşvet verir!! olan garibim asgari ücretliye olur.devlet sağ olsun evlat feda olsun zihniyeti daha da güçlenir. birileri daha fazla alkışlar. kendilerine gelince %60 zam yapmak isterler (yetmiyormuş-çeyrek takamıyorlarmış) asgari ücretliye 42 tl zam yaparlar benim güzel memleketim.varlığım devlet-hükümet varlığına feda olsun.....
    Cevapla
  • ALPEREN BOZKURT 10 yıl önce Şikayet Et
    her zaman fışkırdı diyosunuz amaaaa. ne hikmetse dünyanın en pahalı benzinini biz kullanıyoruz...yiyeni çok benim güzel ülkemin ama zehir-i zıkkım olsun....
    Cevapla
  • İskender Melekli 10 yıl önce Şikayet Et
    İYİ SAATTE OLSUNLAR.HER SEÇİM ÖNCESİ BÖYLE FIŞKIRIRLAR.. Hemde yüksek nitelikli olarak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle