Türkiye'yi Şubat ayında bekleyen tehlike!

İran'a yasa dışı yolla para aktarıldığına ilişkin 17 Aralık Operasyonu'yla oluşturulmaya çalışılan algı, Şubat ayında yapılacak Mali Eylem Görev Gücü(FATF) toplantısı öncesi Türkiye'nin elini zora soktu.

Türkiye'yi Şubat ayında bekleyen tehlike!
Türkiye'yi Şubat ayında bekleyen tehlike!
GİRİŞ 06.01.2014 13:14 GÜNCELLEME 06.01.2014 13:26
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Ekim 2013'te yapılan toplantıda terörün finansmanıyla mücadelede kara-gri listeden ABD'nin muhalefeti nedeniyle kurtulamayan Türkiye'yi benzer risk Şubat ayı FATF zirvesinde de bekliyor.

Şubat ayında Paris'te yapılacak toplantıda Suriye, Kenya, Etiyopya ve Küba gibi ülkelerin bulunduğu listeden çıkmaması halinde Türkiye uluslararası piyasalarda terörün finansmanında kara listede yer alan ülke olarak kalacak. Yolsuzluk merkezli karalama kampanyasının devam etmesi halinde Türkiye Haziran'da yapılacak toplantıda da listeden çıkamaz ise sıcak para ve uzun vadeli yatırım girişinde sorun yaşanabileceği belirtiliyor.

Para musluklarının kapanmasıyla birlikte Türkiye'nin adım adım yeni bir ekonomik krizle baş başa bırakılmak istendiği belirtiliyor. Oysaki El Kaide ve Taliban bağlantılı kişi ve kuruluşların mal varlıkları dondurularak Türkiye bu konuda atması gereken tüm adımları atmıştı. (Star)

YORUMLAR 13
  • murtaza pekuz 10 yıl önce Şikayet Et
    yolsuzluk ve rüşvet operasyonu. şimdi abd israil iran chp cemaat mars neptün jüpiter ninja kaplumbağalar, terminatör darth wader hepsini yan yana sayın ki anca mağdur edebiyatı yapıp bundan da oy devşiresiniz.
    Cevapla
  • ALİ ÜNLÜER 10 yıl önce Şikayet Et
    birleşmiş milletler nezdinde eğer ülkemiz hakkında öyle olumsuz karar verilirse. bu ülkenin goreceği maddi ve manevi zararlar, başta operasyona katılan savcılar ve chp,mhp parti yoneticilerinden karşılanmalı, gerekirse tek tek dava açalım. varmısınız arkadaşlar
    Cevapla
  • ALİ ÜNLÜER 10 yıl önce Şikayet Et
    boyle bir karar çıkarsa. bu ülkenin goreceği maddi ve manevi zararlar, başta operasyona katılan savcılar ve chp,mhp parti yoneticilerinden karşılanmalı, gerekirse tek tek dava açalım. varmısın arkadaşlar
    Cevapla
  • Ruhi Kara 10 yıl önce Şikayet Et
    İRAN-CHP-CEMAAT. BU üçlü ittifak olduğu sürece işimiz zor. Dershanelerle başlayan krizi ve cemaat ile bilek güreşi ve ardından CHP desteğş ve ardından İran tüccarları. İran seçimi ve Ruhani'nin avrupaya sıcak bakışları Yaptıkları anlaşmalar Cenevrede toplanmalar Rusya öncülüğünde ticaret Bütün bu olanlara çocuk olsa kanmaz
    Cevapla
  • Ruhi Kara 10 yıl önce Şikayet Et
    MUHAMMET ÇOKLUK. Katılıyorum size...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle