Tüketicilerin en çok şikayet ettiği 13 konu

2013'de tüketicilerin en çok sorun yaşadığı konuların başında e-ticaret, bankacılık ve GSM operatörleri geldi. 2013'de tüketici en çok nelerden şikayet etti?

Tüketicilerin en çok şikayet ettiği 13 konu
Tüketicilerin en çok şikayet ettiği 13 konu
GİRİŞ 31.12.2013 10:29 GÜNCELLEME 31.12.2013 12:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yılda 650 bin şikayet alan Şikayetvar'ın her yıl hazırladığı şikayet analizine göre; 2013'te tüketicilerin en çok şikayet ettiği 13 konu:

1. Tüketicilerin En Fazla Başını Ağrıtan İnternet Sektörü Oldu

2013'de şikayetlerin yüzde 22'sini internet sektörü aldı. Her geçen gün artış gösteren internet kullanımındaki yoğunluk, beraberinde de şikayetlerin yaşanmasına neden oldu. İyi niyetli olmayan internet siteleri tarafından stoklarda bulunmayan ürünlerin satışa sunulması, satın alınan ürünlerin beklenildiği gibi teslim edilmemesi ve ayıplı ürün ya da hizmet sunan siteler, e-ticaret sektörünü baltalarken tüketicileri de mağdur etti.

2. Banka ve Tüketici Yine Karşı Karşıya

Tüketici şikayetlerinde 2.sırayı yüzde 16'lık oranla bankacılık sektörü aldı. Tüketiciler en çok ödedikleri kredi kartı yıllık komisyonlarından şikayetçi oldu. Çağrı merkezleri sorun çözme, komisyon ve hesap işletim ücretleri, kredi kullanan vatandaşlardan habersiz alınan sigorta ücretleri, tüketici şikayetlerinin gündemini oluşturdu.

3. İletişim Sektöründe En Fazla Şikayet GSM Operatörlerinin Oldu!

Tüketicilerin en fazla şikayet ettiği üçüncü sektör ise yüzde 11 şikayet oranı ile iletişim olurken en fazla şikayeti ise gsm operatörleri aldı. En fazla sorun yaratan konu açık hatlardı, binlerce vatandaş icralık oldu, almadığı hizmetlerin ücretini ödedi. Kampanyalarla tüketicilerin dikkatini çekmeye çalışan operatörler ise tüketiciyi arada bırakarak mağduriyete neden oldu.

4.Servis Sağlayıcılarının Aldığı Ücretler Şikayet Sayılarını Artırdı!

Tüketicilerin yasal haklarına göre hareket etmeyen servis sağlayıcıları aldıkları ücretlerle tüketicileri çileden çıkardı. Nakil ücretleri, açma kapama ücretleri, bağlantı ve arıza ücretleri, kullanıcıların şikayet analizinde servis sağlayıcılarını dördüncü sıraya taşıdı.

5. İsim Benzerliği Vatandaşları İcralık Etti!

İsim benzerliğinden dolayı faturasını ödediği halde icralık olan vatandaşlar diğer kullanıcıların da mağdur olmaması için uyarılarda bulundu. Sahibinden araba satın alan vatandaşlar ise, araç satış işlemi için notere gittiklerinde isim benzerliğinden dolayı adına başka bir araç satış işlemi gerçekleştirdiğini öğrendi. Gerçekler araç sahibinin aracı satarken aracın kendi üstüne kayıtlı olmadığını öğrenmesi ile ortaya çıktı.

6. Gıda Sektöründeki Tehlikeler Şikayetler Sonucu Ortaya Çıktı!

Gıda ürünlerinin plastik ambalajında bulunan rakamlar o ürünlerin sağlığa zararlı olup olmadığını ortaya çıkardı. Kullanıcılar hangi rakamların ne anlama geldiğini, plastik kapların üzerinde bulunan 5 rakamının doğru olduğunu, herhangi bir rakam olmadığı taktirde ürünleri almamaları gerektiğini şikayetçilerin deneyimleri ile öğrendi.

7.Kullanıcılar iOs 7'nin 7 Farklı Açığını Yakaladı!

Uzun süre beklenen yeni işletim sistemi kullanılmaya başlandı. Ardından kullanıcılar 7 farklı açık tespit etti. İşletim sisteminin iOS'u değil Android'i yansıttığını, cihaza yüklenen uygulamalarda hataların görüldüğünü, kilit ekranında giriş kodunun izinsiz açılabildiğini, telefonun şarj olması halinde bataryanın dolduğuna dair bir uyarı vermediğini, gelen aramalarda sadece yeşil aramayı kabul etme tuşunun çıktığını ve kırmızı red tuşunun olmadığını, şarj ve ses sorunu yaşandığını, yavaşlamalara ve kasılmalara neden olduğunu şikayet etti

8. Kayıp Kimlikler Kabus Oldu!

Yıllar önce kaybedilen nüfus cüzdanları vatandaşların başını oldukça ağrıttı. Kayıp kimlik kullanılarak çıkartılan kredi kartları, kimlik sahibinin adına açılan telefon hatları binlerce insanı hüsrana uğrattı. Fahiş ücretlerle karşı karşıya bıraktı.

9. Özel Günler Kötü Hatıralar Bıraktı!

Doğum günleri, bayramlar ve tüm özel günlerde sevdiklerini internet aracılığıyla hatırlamak isteyenler zamanında ulaşmayan hediyeler ve karışan paketlerle kötü deneyimler yaşadı. Şikayetlerin en fazla arttığı günler bu yıl da özel günler oldu. Hediye gönderen de bekleyen de zamanlamada yaşanan sorunlar nedeniyle mutsuz oldu.

10-Özel Hastane ve Klinikler Yoğun Şikayet Aldı!

Sağlık sorunları nedeniyle hastaneye giden vatandaşlar bir de karşılaştıkları ekstra ücretler, personel davranışları, randevu hizmetleriyle ilgili birçok sorun yaşadı. Sağlık sektöründe yapılan yenilikler şikayetlerle ölçüldü.

11- Devremülkler ve Bazı Tur Operatörleri Tatil Hayallerini Suya Düşürdü!

Bir yıl boyunca tatil hayali kuran tüketiciler kötü niyetli tur operatörlerinin kurbanı oldu. İnternetten rezervasyon yaptırdıkları otelleri yerinde bulamayanlar, hiçbir hizmetin anlatıldığı gibi olmadığını görenler büyük şok yaşadı.Turizm sektörünün sorunlarını yüzde 44'lük oranla tur şirketleri, yüzde 30'unu oteller ve yüzde 15'le devre mülk ve tatiller oluşturdu. Tatil hayali kuranların hayalleri devre mülk satışlarındaki türlü oyunlarla ve internetten yaptıkları rezervasyonlarla suya düştü.

12- Dolandırıcıların Yeni Kapısı Kimlik Fotokopileri Oldu!

GSM şubelerine kimlik kartı fotokopisini vererek işlem yapan vatandaşların kimlik kartları üzerinden sayısız hat açan dolandırıcılar yine kimlik kartları üzerinden bir de taahhütlü cihazlar aldı. Kimlik fotokopilerinin üzerine mutlaka paraf atarak hangi amaçla verildiğine dair not yazılması gerektiği şikayetçilerin sunduğu çözüm yolu oldu.

13-İş Hayatında Kötü Niyetli İnsanlar Bin Bir Türlü Yol Denedi

Gerçeği yansıtmayan iş ilanı veren firmalar, genç kızları görüntülü konuşma şartı ile görüşüp uygunsuz sayılabilecek görüntülerini gizlice kaydettiler. Kabin memuru ilanı ile kandırılmaya çalışan binlerce vatandaş şikayetlerini aktararak firmaları deşifre etti.

Sikayetvar.com

YORUMLAR 1
  • hasangulten 10 yıl önce Şikayet Et
    TÜKETİCİ VE BANKA SORUNU. kredi kartımı bankamatiğe sokuyor,ve limit bilgilerime bakıyorum,limit kullanım hesabınız bilmem şu kadar yazıyor....... sonra bir alışveriş yerine gidiyorum,kredi kartımı veriyorum,kasiyer limitiniz yetersiz diyor,halbuki az önce bankamatikten kontrol ettiğim limit hesabımda harcamamdan fazlası vardı. bu bankaların hesabından,kitabından birşey anlamadım,Allah ımdan dileğim, beni bankaya olan borçlarımdan ve kredi kartı kullanımından kurtarsın,ve benim gibi olanlarıda,beni ved benim gibileri bankalara muhtaç edenlerinde ahrette iki elim yakalarında,hakkımı helal etmiyecem.
    Cevapla