Taşeron işçilere yönelik 2 sürpriz çıktı

Ça­lış­ma ve Sos­yal Gü­ven­lik Ba­ka­nı Fa­ruk Çe­li­k'­in iş­çi ve iş­ve­ren sen­di­ka­la­rı­nı bir ara­ya ge­tir­di­ği top­lan­tı­dan kı­dem taz­mi­na­tı­na iliş­kin bir so­nuç çık­maz­ken, ta­şe­ron iş­çi­le­re yö­ne­lik sür­priz ge­liş­me ya­şan­dı.

Taşeron işçilere yönelik 2 sürpriz çıktı
Taşeron işçilere yönelik 2 sürpriz çıktı
GİRİŞ 21.12.2013 12:04 GÜNCELLEME 21.12.2013 12:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hak-İş Baş­ka­nı Mah­mut Ars­lan, ta­raf­lar ara­sın­da uyuş­maz­lık ya­şan­sa da­hi ta­şe­ron iş­çi­ler­le il­gi­li ça­lış­ma­nın de­vam et­me­si­ni Çe­li­k'­ten ta­lep et­tik­le­ri­ni söy­le­di. Ars­lan, bu öne­ri­le­ri­nin ka­bul edil­di­ği­ni, Ça­lış­ma Ba­kan­lı­ğı­'n­da bu yön­de bir ça­lış­ma­nın baş­la­dı­ğı­nı bil­dir­di.

Top­lu söz­leş­me ve kademeli maaş

Ars­lan, ta­şe­ron iş­çi­le­rin ça­lış­ma şart­la­rı­nın dü­zel­til­me­si­ne yö­ne­lik dü­zen­le­me için "top­lu iş söz­leş­me­si­" ve "ka­de­me­li maa­ş" baş­lık­la­rı­nı ta­şı­yan iki öne­ri sun­duk­la­rı­nı ifa­de et­ti.

Top­lu söz­leş­me ta­lep­le­ri­nin ka­bul edil­me­si ha­lin­de, yet­ki alı­nan iş­yer­le­rin­de ta­şe­ron iş­çi üc­ret­le­ri­nin top­lu söz­leş­mey­le be­lir­le­ne­ce­ği­ni söy­le­yen Ars­lan, bu­nun için Ka­mu İha­le Ya­sa­sı­'n­da de­ği­şik­lik ya­pıl­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni be­lirt­ti. (Bugün)

YORUMLAR 1
  • cihan berk" 10 yıl önce Şikayet Et
    taşeron arkdaşlar. bitisn artık bu zulüm taşeronlarda insanca yaşamayı hakediyor...
    Cevapla