Milyonlarca çalışanın beklediği haber geldi!

Hükümet, işçi ve işveren temsilcileri kıdem tazminatıyla ilgili son kez bir araya geldi ancak son toplantıdan da uzlaşma çıkmadı.

Milyonlarca çalışanın beklediği haber geldi!
Milyonlarca çalışanın beklediği haber geldi!
GİRİŞ 19.12.2013 13:57 GÜNCELLEME 19.12.2013 14:03
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Toplantıda, "uzaktan çalışma" ve "taşeron" düzenlemesi gündeme geldi. Hükümet, evinden çalışan işçilerin ücret, iş tanımı ve iş güvenliği gibi konuların yazılı sözleşmeye bağlanmasını öngören teklifini yineledi.

İKİ SENDİKA ONAY VERMEDİ

Hak-İş düzenlemeyi onayladığını tekrarladı. Ancak Türk-İş ve DİSK, kıdem tazminatı sorunu çözülmeden diğer konuların ele alınmasını doğru bulmadıklarını belirterek onay vermedi. Sendikalar, ele alınan konularda uzlaşma sağlayamadan masadan kalktı.

TOPLANTI TARİHİ BELİRLENMEDİ

Yeni bir toplantı tarihi de belirlenmedi. İşçi konfederasyonları, bir yıla bir maaş tutarındaki kıdem tazminatı uygulamasından taviz vermeyeceğini bildirdi. Hükümet kanadı ise "kıdem tazminatı devlet güvencesinde olsun" talebini bir kez daha reddetti. Buna gerekçe olarak da özel sektörün kıdem tazminatı garantörü olmamasını gösterdi.

DÜZENLEME ŞİMDİLİK RAFA KALKTI

Hükümet, kıdem tazminatını kaldıran düzenlemeyi şimdilik rafa kaldırdı. Tasarının yerel seçimlerin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulması bekleniyor.

KAYNAK: NTVMSNBC
YORUMLAR 6
  • acıl6969 10 yıl önce Şikayet Et
    oyalamaya devam. İnanın ki söyleyecek kelime bulamıyorum. Tek kelimeleyle biz taşeronları ne yerine koyduklarını bilen yada anlayan var ise izahat etsinler. Belediyenin diğer sektörlerden farkı ne bilmiyorum orada çalışanların birçoğu kadrolu oldu. Aynı işi yapan memura aldığımızın iki katı maaş bizm almamız gereken maaş ve tazminat ihaleyi alan firmaya sordular mı biz devlet olarak kar ediyoruz. tamam güzel o zaman ihaleyi sen uygula firmaya kişi üzerinden verilen parayı ver çalışana olmazmı. Sağlık sektörü ise taşeronlar olarak kan ağlıyor. Üç kere maaş düşürüldü. Ya inanınki söyleyecek çok söz var ama söylenmiyor. İnsan ağlamaktan üzülmekten hakkının yenmesinden dolayı kendini ifade edemiyor. Ne oldu şimdi iki sendika kabul etmedi Doğru yada Yanlış karar seçimden sonraya. Oh ne güzel. Oyalamaya devam.
    Cevapla
  • hakkı demirkol 10 yıl önce Şikayet Et
    HABERCİ ARKADAŞLAR BAŞLIK BENCE YANLIŞ ATILMIŞ.SANKİ İYİ HABER ÇIKMIŞ GİBİ OLMUŞ. Milyonlarca çalışanın beklediği haber geldi! Başlık şöyle olmalıydı.milyonlarca çalışanın hayali suya düştü.veya Milyonlarca çalışanın beklemediği haber geldi.veya milyonlarca çalışanın 4 gözle bekledği haber böylemi olacaktı.Diyebilirdiniz.
    Cevapla
  • MURAT ASLAN 10 yıl önce Şikayet Et
    BAŞIMIZIN BELALARI. zaten kim iyi bir atım atsa diğerleri hep engelliyor,hak-iş kabul ediyor diğerleri kabul etmiyor uyanın artık bizi istemeyenler işte diğer sendikalar...devletin suçu yok mu var bakanlıkta sallıyor zaten
    Cevapla
  • hakkı demirkol 10 yıl önce Şikayet Et
    İŞÇİNİN HAKKI DEVLET GÜVENCESİNDE KABUL EDİLMEDİ.ŞİMDİ İSE PATRONUN ZEVKİNE KALDI. patron bir bahane gösterip işçinin açığını gözleyecek sonrada kıdem tazminatını vermeyecek memurların sandikalı işçilerin hakkı aranıyor.diğer işçilerin hakkı havada kalıyor.açık söyliyeyim 19-20 yıldır çalışıyorum.bazı firmalar işçinin yıllık iznini bile vermiyor.işçinin sigortasını yaptırmayan binlerce patron var devletin vergiden düştüğü a.g.i. asgari geçim indirim parasını dahi vermiyorlar.6-7 yıl çalışmış işçini tazminatını göz göre göre vermiyorlar.aylık maaşını bile zor alan işçiler var 3-4 ay maaşını alamayan işçiler var bunları kim çözecek
    Cevapla
  • ŞENOL GÜVENÇ 10 yıl önce Şikayet Et
    İNSAF. kamuda 10 yıldır taşeron olarak veri hazırlama kontrol işletmeni statüsünde çalışıyoruz. bu süre zarfında maaşlarımızda 100 tl'lik bir artış oldu. 900 tl maaş alıyoruz. bu ay vergi dilimine girdiğimizden 40 tl'lik bir kesinti de yapıldı. 2 ay sürecekmiş. aynı işi yaptığımız kadrolu personelin aldığı maaşın yarısını bile almıyoruz. el insaf diyoruz, el insaf
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle