Türkiye tahminini yüzde 4.3'e çıkardı

Dünya Bankası, Türkiye'nin 2013 büyüme tahminini yüzde 3.6'dan yüzde 4.3'e çıkardı.

Türkiye tahminini yüzde 4.3'e çıkardı
Türkiye tahminini yüzde 4.3'e çıkardı
GİRİŞ 19.12.2013 11:59 GÜNCELLEME 19.12.2013 16:14
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Dünya Bankası Türkiye Temsilcisi Raiser "Türkiye'deki ilginç gelişmeleri takip ediyoruz. Ortadaki elektriklenme tahminlerimize büyük bir etki yaratmaz" dedi.

Dünya Bankası, Türkiye'nin 2013 büyüme tahminini yüzde 3.6'dan yüzde 4.3'e, 2014 beklentisini ise 4.5'ten yüzde 3.5'e revize etti. Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser ve Ekonomist Cevdet Çağdaş Ünal'ın gerçekleştirdikleri basın toplantısıyla açıkladığı revizyonlarla, bu yıl için yüzde 6.2 ve 2014 için yüzde 5.2 olan enflasyon öngörüsü ise; sırasıyla yüzde 7.5 ve yüzde 6.2'ye yükseltildi.

Toplantıda konuşmasına "Şu anda Türkiye'de pek çok ilginç gelişme yaşanıyor ve biz de bunları takip ediyoruz" sözleriyle başlayan Raiser "Ortadaki elektriklenmenin tahminlerimiz üzerinde büyük bir etki yaratacağını düşünmüyoruz" dedi.

Türkiye'nin gündemi yoğun

Raiser şöyle konuştu: "Bir ülkenin kalkınma vizyonunu koruması ve yapısal reformlara olan inancını devam ettirmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bazen seçimler bunu yavaşlatabiliyor. Türkiye'nin dikkat ve ilgisini iş yapma ortamının iyileştirilmesi gibi yapısal alanda sorunları olan konulara odaklaması gerekir. Türkiye bu konularda ilerleme kaydediyor ama yine de oldukça yoğun bir gündemi olduğunu söylemek gerekiyor. Siyasetle ekonomik gelişim arasında bir bağlantı var."

Büyümenize saygı duyulacak

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser, "Rakamlara baktığınızda Türkiye ortalama yüzde 3.5-4,5 gibi bir büyüme gerçekleştirecek, bölgedeki diğer ülkelere bakıldığında bunun saygı duyulacak bir büyüme olduğu görülüyor" dedi.

Türkiye'nin başarısı diğer ülkelere anlatabilmek için ortaklık yapmalıyız. Gerçekleştirilmiş ve başarılmış olan işler, diğer ülkelerde ilgi görüyor, dikkat çekiyor" diye konuştu. Raiser, Türkiye'nin sağlık alanında dünyanın en başarılı ülkelerden biri olduğunu belirtti. Raiser, bu durumu diğer ülkelerle yapılan çalışmalarda vurguladıklarını ifade ederek, "Bundan birkaç hafta önce Tokyo'da uluslararası konferansta Türkiye'nin sağlık hizmetleri  konusunda başarılı olan 7 ülkeden birisi olduğuna işaret edildi" dedi.

YORUMLAR 4
  • hakan sagun 10 yıl önce Şikayet Et
    konunun dışında. konunun dışında bir şey söylemek gerekirse,bu son zamanlarda malum cemaatten olmayan gazete,dergi,internet haber vs. yayın yapan kuruluşlara bi sormak lazım son günlerde üye sayılarındaki artışın sebebi hemde hızlı bir şekildeki artışların sebebi nedir diye,hükümeti karalama kampanyası başlatılmıştır arkadaşlar malum kişiler tarafından dikkatli olmak lazım,asıl şimdi belli olacak kendilerini kalabalık sanan gerçek vatan sever malum kişiler...
    Cevapla
  • Islam Savunucusu 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu davadan hiçbirşey çıkmaz inşallah. Bakanlarımız görüyoruz ki bugün gerekeni yapmaktadır. İnşallah yeni emniyet müdürleriyle birlikte aklanacaklardır bu davadan. Ama yetmez bence savcılar da biran önce değiştirilmeli. Durmak yok yola devam allahın izniylen
    Cevapla
  • Mehmet Ali Samaci 10 yıl önce Şikayet Et
    Onlar iki gun önce parayi göturduler zaten!. Baska kriz cikmasina gerek kalmadi. operasyon öncesi kapali carsidan bavullar dolusu dövizi aldilar, borsadanda cikisi yaptilar. milleti yeteri kadar soydular. simdi emre uslunun bildigi bu operasyonu baska kimlere sizdirdilar ve kimlerin zenginligine zenginlik kattilar onlarin bulunup cezalandirilmasi gerekiyor. Ilk basta savcilar ve emniyet mudurleri olmak uzere siradan baslamali bu ise.
    Cevapla
  • Trust Me, Im an Engineer 10 yıl önce Şikayet Et
    Operasyonlar. Hukumet yolsuzluga bulasmis kisileri partiden uzaklastiracaktir, ben acikcasi uzuldum neden bu olay yasandi diye ancak yinede AK Partinin Turkiye'de en temiz parti oldugunu dusunuyorum, daha yapacak cok isler var diyerek yola AK Parti ile devam etmek gerektigini dusunuyorum.
    Cevapla