Etyemez: Anlaşma olursa sorun çözülür

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, kıdem tazminatı konusunda işçi ve işveren taraflarının uzlaşmasının kendileri için önemli olduğunu belirterek anlaşma sağlanırsa bu sorunun çözülmüş olacağını belirtti.

Etyemez: Anlaşma olursa sorun çözülür
Etyemez: Anlaşma olursa sorun çözülür
GİRİŞ 18.12.2013 15:36 GÜNCELLEME 18.12.2013 15:36

İzmir Ticaret Odası üyelerinin SGK uygulamaları hakkında bilgilendirilmesi amacıyla Oda Meclis Salonu'nda toplantı düzenlendi.

Toplantıda SGK çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Etyemez, 2002 yılında 12 milyon olan kayıtlı sigortalı sayısının yüzde 50'den fazla artış göstererek bugün 19 milyonu aştığını, 2002'de 14 milyar lira olan prim gelirinin de 2013 sonunda 118 milyar liraya ulaşmasını beklediklerini ifade etti. Kayıtlı çalışmayı artıracak 10 teşvik uygulamasını hayata geçirdiklerini, işverene bu kapsamda 31,1 milyar lira destek sağlandığını anlatan Etyemez, sosyal güvenlik uygulamalarında paydaşların katılımını çok önemsediklerine dikkati çekti.

Kıdem tazminatı konusuna da değinen Etyemez, bu konuda 2 yıldır çalışma yürütüldüğünü belirterek, "Ben buraya gelmeden önce de sayın bakanımız üçlü danışma kurulunu toplayarak taraflarla bu gündemde toplantı yapıyordu. Kıdem tazminatı konusunda tarafların bir noktada buluşması bizim için önemli. Bakanlık veya hükümet olarak biz yaptık oldu anlayışından ziyade tarafların bir noktada buluşarak anlaşmaları sorunların çözümünde önemlidir. Burada da eğer anlaşma sağlanırsa kıdem tazminatı sorunu çözülecektir. Çalışma barışının sağlanması konusundaki en önemli sorun da halledilmiş olacaktır"

İZTO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Akın Kazançoğlu, "istihdam edilen çalışan sayısı arttıkça işverene düşen SGK primi oranının düşmesini" önerinde bulunduklarını, bunun uygulamaya konmasının istihdamı arttırabileceğini ifade etti.

KAYNAK: AA