Kürt petrolü Ocak'ta Türkiye'de

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Sözcüsü Sefin Dizayi, petrol ihracatının başlamasının teknik nedenlere bağlı olduğunu söyledi.

Kürt petrolü Ocak'ta Türkiye'de
Kürt petrolü Ocak'ta Türkiye'de
GİRİŞ 13.12.2013 14:06 GÜNCELLEME 14.12.2013 12:59
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Teknik çalışmalar sona erdikten sonra ihracatın başlayacağını belirten Dizayi, Kürt Bölgesel Yönetimi'nin yaklaşık 1,5 yıldır petrol gönderme hazırlıkları yaptığını, bunun için gerekli diplomatik çalışmaları titizlikle yürüttüğünü ifade etti.

Irak Kürdistan Bölgesi'nden, Türkiye'ye petrol akışını sağlayacak boru hattının tamamlanmak üzere olduğunu dile getiren Dizayi, ''Petrol gönderme anlaşması Türkiye ve Kürdistan arasında imzalanmıştır ve her iki taraf için bağlayıcıdır. Mesele tarafların anlaşması veya anlaşmaması değildir. Sadece zaman ve teknik meseleler söz konusu'' diye konuştu.

Başbakan Neçirvan Barzani'nin Bağdat'ı ziyaretinde Iraklı yetkilileri ikna ettikten sonra petrolün gönderilmeye başlanacağı iddialarının doğru olmadığını vurgulayan Sefin Dizayi, şöyle devam etti:

''Türkiye ile 20 gün önce anlaşmaya varıldı. Petrol yakında gönderilmeye başlanacak. Öyle görünüyor ki birkaç hafta içerisinde, yani yılbaşında petrol göndermeye başlayacağız. Petrol ihracatı için Neçirvan Barzani'nin Bağdat ziyaretinin beklendiği doğru değil, teknik olarak her şey hazır olduğunda gönderilmeye başlanacak. Başbakan'ın Bağdat ziyareti, yetkililerle diyalog, şeffaflık ve söz konusu petrol anlaşmalarının bütün Iraklıların faydasına olduğunu anlatmak içindir.''

Kuzey Irak Petrolü yola çıktı
GALERİYE GİT
YORUMLAR 8
  • YORUMCU 10 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara bakınca üzüldüm... Mülk Allah(c.c)'ındır. Bizler Nacizhane bekçileriyiz. Benim Senin kavgasını bırakın da kardeşce yaşamaya bakın. 15 milyon km2 den 788 bin km2 ye düşmüşüz bu milliyetçilik sevdası yüzünden hala aynı terane. Öldüğünde; türkmüsün, kürtmüsün sorularıyla değil, Dinin ne?Kimin Ümmetisin? sorularıyla karşılaşacaksın.Ceddimiz Düşünce ile Cihan Devleti olmayı başardı. Akıllı ol iş işten geçmeden değiştir bu zihniyeti.
    Cevapla
  • Sarcan 10 yıl önce Şikayet Et
    Derdiislam bey. Arkadaşım o bölgeler tarihte de Kürttü diyorsun ama biz Malazgirt'ten Anadolu'ya girdiğimiz'de o bölgeleri ve Anadolu'yu Doğu Romalılar'ın elinden aldık. Bir hak iddia ediyorsan gidip Doğu Romalılar'dan isteyeceksin. Biz sizin yurdunuzu gasp etmedik, sizin devletinizi yıkmadık. Biz Bizans'ı yıktık! Ve biz bu toprakları İslam ile buluşturduk, bütün müslümalar için yurt yaptık. Kürtler yaşayabilir ama biz geldiğimizde o bölgeler Roma hakimiyeti altındaydı. Romalılar'ın zulmünden kurtulmak için Kürtler de Türkler'in gelmesine rıza gösterdiler, Türkler'e karşı karşı koymadılar. Şimdi nankörlük yapmayın.....
    Cevapla
  • daussıla 10 yıl önce Şikayet Et
    Derdiislam beyfendi. Oralar türktü ve öyle kalacaktır sen merak etme.Burada kardeşiz riyakarlığına girme bu memleket yemez.Yok hakmış,yok mahşerde görüşecekmisiz nankör insanlar neyiniz eksik şu ülkedede hala çirkeflik yapıyorsunuz.Her fırsatta ülkeyi fakirlik ve kardeşlik ayağına sömürüyorsunuz sonra salya sümük efendim kardeşiz ahirette görüşecez.Senin ne hakkın varda bu ülkede ahirette görüşüyor işiniz gücünüz fitnelik fesatlık.Türkler ne kadar el uzattıysa yıllardır fesatlık yaptınız hala yapıyorsunuz.Varsanız osmanlı ve türkiye sayesinde varsınız ne masalı okuyorsunuz bize.Madem asırlardır ordaydın nerde kültürün?nerde alfaben?nerde yerleşik düzenin?dünyaya ve milletlere ne verdiniz? İşiniz gücünüz milletleri sömürmek yıllardınız görmüyormuyuz birde tutmuş islamdan bahsediyor.Nankörler sizi kim inkar etmişde mahşerden bahsediyorsunuz yıllardır mazlum ayağına yatıp anasını ağlattınız memleketin.
    Cevapla
  • Ben Akif 10 yıl önce Şikayet Et
    Nereden Kürt petrolü oluyormuş? diye soran arkadaş... Kerkük-Musul evet bizimdir ama Kürt vatandaşlarımızla beraber bizimdir. Her ne kadar orada Türkmenler yaşıyor olsa da o petrol şu an Kürt petrolüdür çünkü Bölgesel Kürdistan Yönetimi elindedir. Ayrıca gasp edilmesinden sızlanıyorsun da gasbına göz yumanları da biliyorsun umarım (ama "Kürtler gasbetmedi." diye de belirteyim.)
    Cevapla
  • derdiislam 10 yıl önce Şikayet Et
    sarcan beye. benim güzel kardeşim sen ne yaparsan yap artık geçti o red ve inkar günleriniz hazm etsenizde etmesenizde o bölge tarihtede Kürt'ü şimdide Kürt ALLAH ın izni ile hep Kürt kalacaktır. ancak oranın Kürt olması ile ne Türkiye ye nede Türkiye halkına bir zarardır ve unutmamanı isterim ki Sn Erdoğan'ın deyimi ile alnı secdeye giden herkes kardeşimizdir. her ne kadar kin gütsenizde düşman gözü ile baksanız da biz kardeş gözü ile bakacağız. hak meselesine gelince demokratik yollarla oldu oldu olmadı Mahşerde hepinizle görüşürüz....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle