Dev proje! Artık yollar da elektrik üretecek

Ulaştırma Bakanlığı, karayollarında akıllı sistemlerle yolların üzerine güneş panelleri yerleştirilerek, elektrikli araçlara enerji sağlanacak.

Dev proje! Artık yollar da elektrik üretecek
Dev proje! Artık yollar da elektrik üretecek
GİRİŞ 07.12.2013 13:07 GÜNCELLEME 07.12.2013 13:07
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ulaştırma Bakanlığı'ndan çılgın proje... 2035 yılı için karayollarında hedef ve projelerini belirleyen Bakanlık, karayollarının üzerine güneş panelleri yerleştirmeyi planlıyor. Güneş panelleriyle üretilen yenilenebilir enerji, elektrikli araçlar tarafından kullanılacak. Bakanlığın elektrik üreten yollar projesi (e-yollar) sayesinde elektrikli karayolu taşıtları menzil sorunu yaşamadan seyredebilecek. Bakanlık, projenin zorunluluk olduğu görüşünde.

TAŞITLARA DA TEŞVİK GELİYOR

Bakanlık, karayollarında 2035 vizyonunu belirledi. Önümüzde 30 yılda küresel dengelerin enerji üzerine kurulacağı varsayımından hareket eden Bakanlık, alternatif projelere yöneldi. Buna göre bakanlık, 2035'e kadar geleneksel fosil yakıtlı taşıtlar yerine yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanan taşıtlara yönelik teşvikler sağlayacak. 2035'e kadar akıllı araçların ulaşım sistemleri ve diğer araçlarla etkileşimde olduğu akıllı yol ortamının otoyollar ve devlet yollarında tesis edilmesini öngörülüyor.

12 BİN KM DAHA YOL YAPILACAK

Ulaştırma Bakanlığı'nın 2035 yılı vizyonunda birçok proje yer alıyor. Araçlara teşvik ve elektrik üreten yollar dışında, otoyolların uzatılması da gündemde. Otoyolların uzunluğu konusunda 2023 yılı için hedefini 8 bin kilometre olarak belirleyen Ulaştırma Bakanlığı, kamu özel işbirliği modeliyle 4 bin 130 kilometre otoyolla birlikte 2035'e kadar mevcut karayollarına ilave olarak 12 bin kilometre daha yol yapmayı planlıyor.

YORUMLAR 5
  • Mehmet Sanır 10 yıl önce Şikayet Et
    yeni bir fikir. yolların altına bir sistem kurun geçen arabalar eletrik üretsin olmaz mı
    Cevapla
  • murat cg 10 yıl önce Şikayet Et
    ALIN SİZE DAHA SÜPER BİR FİKİR. şehir merkezlerine 10 kat bodrum, 30 kat yukarı olan (40 katlı) ve asansörlü otoparklar yapın günlükte 1 TL ücret alın, şehir merkezine otoparkları yasaklayın, işte size trafik sorunu çözüldü. Otopark sorunu ve caddelerde park etmiş araç istemiyoruz.Bunu hayata geçirebilecek bir babayiğit yok mu.?
    Cevapla
  • virdis moment 10 yıl önce Şikayet Et
    50 binden aşağı araba binen yok,, yani bu kodamanlara hertürlü hizmet bir emir midir,,. yeter yani,, ekonomiye zararı olmazsa mazotun fiyatı 2 kat osun,, yoksa bu hırs tüketicilerinin önünü almak zor,,,
    Cevapla
  • hasana 10 yıl önce Şikayet Et
    Vergimizi Seve Seve Veririz.. Herkes son model arabalara binmesini biliyorda mazotun hesabını mı yapıyor. İş yapana vergisini seve seve veririz. Ortalık araba kaynıyor. Otopark yeri bulamıyoruz.
    Cevapla
  • KARADENIZ KARASIN 10 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına yeter yaa. Tamam kardeşim iyi güzel yol yapıyorsunuz otoyollar yapıyorsunuz da mazotun litresi 5 TL'ye dayanmış biz o yollardan at arabasıyla mı gideceğiz.Allah rızası için yeter yaa akaryakıtta resmen soyuluyoruz.Bizzat kendi devletimiz tarafından soyuluyoruz.Kriz döneminde bile akaryakıta bu kadar para ödemedi bu millet.Düşürün artık şu akaryakıttaki vergiyi. Neyin vergisi anlamadım arabaya bir dünya vergi ödüyoruz zaten . Bir de akaryakıta vergi ödüyoruz.Sonra yalandan bi trafik sigortası üstüne de kasko .Saçma sapan işler akıl var mantık var.Kaskosu olan adam neden trafik sigortası yaptırmak zorunda kalır bunun mantığını da yetkililer bi açıklasın Allah aşkına.
    Cevapla