LPG'li araçlara AVM'lerin kapısı açılıyor

Kapalı otopark ve İDO'lara alınmayan LPG'li araç probleminin çözümü için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı çalışma başlattı.

LPG'li araçlara AVM'lerin kapısı açılıyor
LPG'li araçlara AVM'lerin kapısı açılıyor
GİRİŞ 05.12.2013 12:26 GÜNCELLEME 05.12.2013 12:26

Cenk Esen'in haberi

Alışveriş Merkezleri LPG'li araçların kapalı otoparklara girişine güvenlik sebebiyle sıcak bakmazken, aynı gerekçelerle İstanbul, Bursa ve İzmir güzergahında araç taşımacılığı yapan İDO da LPG'li araçları feribotlara almıyor. LPG'li araçların kapalı alanlara girişini kolaylaştırıcı bir düzenleme hazırlayan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, LPG'li araçlarda standart birliği oluşturmayı hedefliyor. LPG'li araçlarda "standart birliği" oluşturularak oto parkta "ayrımcılık" son bulacak.

Kapalı otopark ve feribotlara güvenlik nedeniyle alınmayan LPG'li araçların sahipleri dertli. Araçlarının muayeneden geçerek trafiğe çıktığına dikkat çeken araç sahipleri, benzinli ve dizel araçlara göre farklı uygulamalara tabii tutulmalarına isyan ediyor. AVM'lerin LPG'li araçlara karşı çıkışının altında dönüşümlerin çoğunun merdiven altı atölyelerde yapılması yatıyor.

Tüm eleştirilere rağmen LPG'li araç sahipleri, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın belirlediği kriterler çerçevesinde araçlarının muayene istasyonlarında denetlendiğine dikkat çekerek, devlet tarafından her türlü denetimi yapılan araçlara her an patlayacak bir bomba gibi bakılamayacağını ifade ediyor. LPG'li araçların kapalı alanlara girişini kolaylaştırıcı bir düzenleme hazırlıkları da sürüyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca sürdürülen çalışmayla, LPG'li araçlarda standart birliği oluşturulması hedefleniyor. Son verilere göre; Türkiye'de trafikteki otomobillerin yüzde 42'sinin LPG dönüşümü yaptırdıkları biliniyor. Buna paralel olarak LPG'li araçların kapalı otoparklara ve feribotlara alınmaması uygulamasından mağduriyet yaşayanların sayısı da her geçen gün artıyor.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ