Büyükbaş hayvan üreticilerini sevindiren gelişme

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, kurban sezonundan sonra büyükbaş hayvan kesim fiyatları ile ilgili üreticilerin para kazanabileceği bir döneme girildiğini söyledi.

Büyükbaş hayvan üreticilerini sevindiren gelişme
Büyükbaş hayvan üreticilerini sevindiren gelişme
GİRİŞ 26.11.2013 10:07 GÜNCELLEME 26.11.2013 10:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kurban Bayramı döneminde piyasaya çıkan hayvanların tamamına yakınının kesildiğini belirten Matlı, artan talep nedeniyle bu dönemde besicilerin iyi fiyat alabileceklerini ifade etti. Süt fiyatlarının da iyi bir düzeyde olduğunu belirten Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, süt ve kaba yem fiyatları arasındaki makasın korunması için Bursa Ticaret Borsası olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile irtibatlı olduklarını söyledi.

Et, süt ve yem fiyatları konusunu Finlandiya, İsveç ve Polonya iş gezisi sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşme fırsatı yakaladığını söyleyen Matlı, Bakanlığın et fiyatları konusunda optimum noktada bir politika izleyebileceğini dile getirdi.

Başbakan Erdoğan ile birlikte katıldığı iş gezisinden çok olumlu izlenimler elde ettiğini de sözlerine ekleyen Başkan Matlı, "Çok faydalı temaslarda bulunduk. Özellikle gıda maddeleri ve tarımsal ürünler konusunda Bursa önemli bir potansiyele sahip olduğunu bir kez daha gözlemledik" dedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • mevhibe inal 10 yıl önce Şikayet Et
    Global Tohum Bankası.... Anadolunun iklimi ile oraların alakası olmaması bir yana..Oralara gitmişken İsvec, Fillandiya, Danimarka, İzlanda, Norveçin kurduğu tohum bankasını da görseydiniz. Dağı tünelle delip, dünya doğal tohumlarını -18 C da sakladıkları. Anadolu yeryüzünün 250 000 yıllık son buzul çağını geçirmemiş, bu yüzden tohumlarının gelişimini sürdürdüğü bir bölgesi. Bu yüzden turist, arkeolog, eğitimci sıfatları ile ülkemizden tohum çalanlar var. İnanılmaz kalitedeki buğday gibi tohumlarımızın nesli tükenirken, yabancı patentli labaratuvar tohumlar yayılıyor. Üstelik de tek tip...
    Cevapla