Ayakkabı devine ortak oldu

Marketler zinciri BİM, ayakkabı devi Ziylan Grubu'na 105,4 milyon lira ödeyerek ortak oldu.

Ayakkabı devine ortak oldu
Ayakkabı devine ortak oldu
GİRİŞ 14.11.2013 09:38 GÜNCELLEME 14.11.2013 09:38
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bünyesinde Flo, Polaris ve Kinetix gibi ayakkabı markalarını bulunduran Ziylan Grubu'na yeni bir ortak geldi. İndirimli mağazacılık alanında faaliyet gösteren BİM (BİM Birleşik Mağazalar A.Ş), Ziylan'a ortak oldu. BİM, yüzde 11.5 oranındaki hisse için 105.4 milyon lira ödeyecek.

Konu ile ilgili BİM tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada şöyle denildi: "Şirketimiz Yönetim Kurulu, 13 Kasım 2013 tarihinde, Ziylan Grubu Bünyesindeki Ziylan Mağazacılık ve Pazarlama A.Ş. , Polaris Pazarlama ve Mümessillik A.Ş. ve Uğur İç ve Dış Ticaret A.Ş.'lerinin yüzde 11,5 oranındaki paylarının satın alınmasına ve konuyla ilgili sözleşmeleri imzalamak , devir işlemleri ile ilgili süreçleri takip etmek ve sonuçlandırmak amacıyla İcra Kurulu'nun yetkili kılınmasına karar vermiş olup söz konusu sözleşme 13 Kasım 2013 tarihinde İcra Kurulu tarafından imzalanmıştır.

Sözleşmeye göre ilgili şirketlerdeki yüzde 11,5 oranındaki paylar için toplamda 105 milyon 441 bin TL ön ödeme yapılacak olup, kesin ödeme tutarı devir alınan ortaklıkların 2013 yıl sonu denetlenmiş mali tablolarınındaki FAVÖK rakamlarının kesinleşmesiyle birlikte belirlenecektir. Hisse devir işlemi ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından gerekli izinlerin alınmasına mütakip gerçekleşebilecektir."

TEMELİ 1955'TE ATILDI

Yılda 15 milyon çift ayakkabı satan Ziylan Grubu'nun temeli 1955'de atıldı. Baba Ahmet Ziylan'ın kurduğu Ziylan Ayakkabı, 1985 yılında Ziylan ve Büyükekşi Aileleri'nin ortaklığı ile yeni bir sürece girdi. İlk markası Halley isimli spor ayakkabı ile çıkış yakalayan Ziylan Grubu, ikinci atılımını Eskimo tipi çizme üretimi ile gerçekleştirdi. Ziylan Grubu, 2001'de Flo Mağazacılık adı ile mağazacılık alanına girdi. Ziylan, geçtiğimiz yıl İtalyan ayakkabı markası Lumberjack'i satın almıştı.

3 BİN 700'E YAKIN MAĞAZASI VAR

İndirim mağazacılık alanında yaygın bir faaliyet gösteren BİM'in mağaza sayısı 3 bin 700 seviyesinde. Yüzde 69'u halka açık olan BİM'de, Mustafa Latif Topbaş'ın yüzde 15,78, Ahmet Afif Topbaş'ın yüzde 9,02, Abdulrahman El Khereiji'ın ise yüzde 3,50 hissesi bulunuyor. Kalan hisse ise 5 kişi arasında dağılıyor.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 3
  • metin teke 10 yıl önce Şikayet Et
    Bim. Tüketicilerin dikkatine, Bim ve A101 den alacağınız ürünü lütfen iyi bir piyasa araştırması yapıp da alın. Çünkü genelde Çin malı satıyorlar. Bu mağazalardan alınan ürünler piyasa fiyatı ile hemen hemen aynı hatta çoğu zaman pahalı, Örnek: 18 M kurutmalık 25,00 TL fiyatla bime geldi, az kalsın alacaktım, ihtiyacımda vardı. Almadık sonra bir mağazaya girdim. 25 M. kurutmalığı 20,90 TL aldım. Bir tüketici olarak sizlere uyarımdır.
    Cevapla
  • emre kurkut 10 yıl önce Şikayet Et
    abur cubur üzerine kurulmuş. ucuz değil . indirime giren mallar çok kötü. internetten daha ucuza alırsın
    Cevapla
  • ergün şahin 10 yıl önce Şikayet Et
    toptan fiyatına . adi mal kazıkları
    Cevapla