Kaya gazında bin metreyi geçtik

Çözüm süreci ile birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kaya gazı çalışmalarını hızlandırdıklarını söyleyen Shell Türkiye Başkanı Erdem, Diyarbakır sondajında bin metreye ulaştıklarını belirtti.

Kaya gazında bin metreyi geçtik
Kaya gazında bin metreyi geçtik
GİRİŞ 12.11.2013 08:58 GÜNCELLEME 12.11.2013 08:58

Mehmet Nayır'ın haberi

Çözüm süreci ile birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da silahların susması yerli ve yabancı yatırımcının bölgeye olan ilgisini artırdı. Sürecin yatırımcıya cesaret verdiğini ifade eden Shell Türkiye Başkanı Ahmet Erdem, dünyanın enerjide umudu olan kaya gazı için Diyarbakır-Sarıbuğday sondajında bin metreye ulaştıklarını söyledi. Erdem, "Güneydoğu'daki gelişmeler güvenlik açısından oldukça önemli. Bölgeye yönelik yatırım düşünen firmalar için olumlu sonuçları olacaktır. Yatırımcı kendisini daha rahat hissedecektir. Bölgeye yönelik yerli yabancı yatırımlar artacaktır" dedi.

AKDENİZ'DE VERİLERİ İŞLİYORUZ

Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem Enerji Gazetecileri ve Medya Derneği (EGAD) üyeleriyle İstanbul'da bir araya geldi. Shell açısından son yılların en büyük gelişmesinin 20 yıl sonra Türkiye'de arama üretim işine tekrar başlamak olduğunu belirten Erdem, "Akdeniz derin denizde petrol-gaz arama çalışmalarında sismik veriler analiz ediliyor. Çok yeni alan. 2 bin 500 metreye varan deniz derinliği var. Detaylı değerlendirme çalışması yapılacak" diye konuştu. Karadeniz'de TPAO'nun Barbaros Hayrettin Paşa gemisiyle çalışma yapıldığını aktaran Erdem, "Türkiye'nin böyle bir gemiye sahip olması çalışma açısından çok sağlıklı sonuç verdi. Beklenenden daha çabuk tamamlandı. Sonuçlar değerlendirilecek" dedi. Erdem, Güneydoğu'daki kaya gazı sondajında bin metreyi geçtiklerini belirterek, "3 bin 500 metrelere inmemiz gerekiyor" diye konuştu.

KAÇAK AKARYAKITA MOTOR UYARISI

Türkiye ekonomisini her yıl milyarlarca dolarlık vergi kaybına uğratan kaçak akaryakıt konusuna değinen Erdem, fiyatın bu konuda belirleyici olduğunu söyledi. Erdem, "İlk kullanıldığında kâr elde edildiği sanılıyor. Akaryakıt standart dışı olunca motorunuza zarar verebilir" dedi.

KAYNAK: SABAH