Vatandaşın haberdar olmadığı ücret

Muayene katılım payı kesintilerini eczanelerin tahsil etmesi eczacı ile vatandaşı karşı karşıya getiriyor.

Vatandaşın haberdar olmadığı ücret
Vatandaşın haberdar olmadığı ücret
GİRİŞ 08.11.2013 14:50 GÜNCELLEME 08.11.2013 14:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hatay'ın İskenderun ilçesindeki Pehlivan Eczanesi'nin sahibi Nilay Pehlivan, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olduğu kişiler tarafından ödenecek tutar olarak bilinen katılım payı nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Vatandaşların muayene katılım payı konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığını aktaran Pehlivan, hastaların eczanede karşılaştıkları ücreti görünce hala şaşırdığını belirtti. Nilay Pehlivan, "Vatandaş ilaç almaya geldiğinde eczanede muayene ücreti ile karşı karşıya kalıyor. Parayı devlet için tahsil etiğimizi anlatmakta güçlük çekiyoruz ve müşteri ilacı almadan eczaneden çıkıyor." dedi.

Eczane çalışanı Şebnem Erdoğan Sönmez de, katılım payı uygulamasına geçişin 2009 yılında gerçekleştiğini ancak birçok vatandaşın bu konuyla ilgili bilgisinin olmadığını dile getirdi. Sönmez, "Katılım payını kendimiz için aldığımızı düşünen kişilerle karşılaşıyoruz. Bu da bizi sıkıntıya sokuyor." ifadelerini kullandı.

Eczane Sahibi Ersin Gürbüz Esen de benzer ifadeler kullanarak, muayene katılım payı kesintisi konusunda bilgilendirme işinin de eczanelere yüklendiğini ifade etti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 2
  • enver kaymakçı 10 yıl önce Şikayet Et
    sgk alacaklarından düşüyor!. sgk katılım payını eczacılara toplatıyor ve ilaç alacaklarından düşüyor.Bunu böyle açıklasalar vatandaşın da bir itirazı olmaz.
    Cevapla
  • egemen doğan 10 yıl önce Şikayet Et
    vatandaşın hakkıdır. bu millet parayı sokakta toplamıyor ya size sorması en doğal haklarından biridir her eczaneye gitğimde para ödüyorum ama bahsettiğiniz borcu silip silmediğimden haberim yok,eczacı parayı alıp silmeyebilir devletin buna bir çözüm bulması gerekiyor.
    Cevapla