Dev projede seri üretim için imzalar atıldı!

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, ANKA İnsansız Hava Aracı (İHA) sisteminin seri üretimine yönelik sözleşmenin, Müsteşarlık ile TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ arasında 25 Ekim'de imzalandığını açıkladı.

Dev projede seri üretim için imzalar atıldı!
Dev projede seri üretim için imzalar atıldı!
GİRİŞ 28.10.2013 15:45 GÜNCELLEME 28.10.2013 15:45
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Savunma Sanayii Müsteşarlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin havadan keşif, gözetleme, hedef teşhis ve tespit ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla geliştirilen ANKA İHA sisteminin seri üretimine yönelik sözleşmenin, Müsteşarlık ile TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ arasında 25 Ekim 2013 tarihinde imzalandığı belirtildi. Yurt içi imkanlardan azami faydalanılacak proje kapsamında, TUSAŞ firması ana yükleniciliğinde birçok Türk firmasının görev alacağının ifade edildiği açıklamada, ANKA İHA sisteminin, halihazırda sahip olduğu kabiliyetlere ilave olarak uydu üzerinden kontrol, kriptolu veri linki, milli uçuş kontrol bilgisayarı ve yüksek çözünürlüklü kamera özelliklerini içerdiği bildirildi.

Açıklamada, sözleşme kapsamında tedarik edilecek 10 adet ANKA İHA'sı ve ilgili yer sistemlerinin 2016 yılında başlayacak teslimatlarının, 2018 yılında tamamlanacağı kaydedildi.

YORUMLAR 6
  • murtaza pekuz 10 yıl önce Şikayet Et
    seçimler yaklaştıkça.... seçimler yaklaştıkça sanki birşey üretiyormuşuz gibi haberler artacakır. yerli yapım olduğu iddia edilecektir ama ne hikmetse önemli parçalar ithal hep...
    Cevapla
  • yavuz kemal 10 yıl önce Şikayet Et
    oruç zaten tamamlandı. Hatta şu anda halihazırda uçanlarda var ama haberi iyi okursan seri üretimden bahsediliyor. Bugüne kadar testler vs. v.s 70 yılda yapılamayanı 10 yıl bile beklemek çok değil çünkü sadece ankaya yoğunlaşılmıyor. Atak helikopteri milgem altay tankı, cirit füzesi v.b
    Cevapla
  • Ali Suskun 10 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa Bey`e. Mustafa bey ben bir elektronik muhendisi olarak size sunu soyleyebilirim ki yazilimin disardan alinmasi sozkonusu olamaz cunku yazilimi kendi muhendislerimiz gayet basarili bir sekilde gerceklestirebiliyorlar.
    Cevapla
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu sanayide çalışlacak kişileri iyi denetleyin lütfen !. Birde bakmışınız üretim yeri bir gecede kül olmuş ! içimizdeki düşmanlara dikkat !!!
    Cevapla
  • mustafa 10 yıl önce Şikayet Et
    Bilen biri varsa lütfen söylesin. Bu Anka' lar için, yazılımının veya tam olarak bilemiyorum çok önemli kısımlarının İsrail' den alındığı söyleniyor. Doğrumu yoksa fitne mi çıkarılıyor.?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle