Annesine hakaret edene nafaka yok

Anne ve babasının boşanmasının ardından babasıyla yaşamaya başlayan Ö.G.B'nin, Ankara'daki annesinin 750 lira yardım nafakası ödemesi talebiyle açtığı dava reddedildi.

Annesine hakaret edene nafaka yok
Annesine hakaret edene nafaka yok
GİRİŞ 26.10.2013 12:35 GÜNCELLEME 26.10.2013 12:35

Hakimin ret kararına gösterdiği iki gerekçeden biri, "gencin, annesine hakaret anlamına gelen el işaretli görüntü göndermesi" oldu.

Anne ve babası boşandıktan sonra Trabzon'da babasıyla beraber yaşamaya başlayan Ö.G.B, Trabzon Aile Mahkemesinde dava açarak, Ankara'da yaşayan annesinden yardım nafakası talep etti.

Ö.G.B, dava dilekçesinde annesinin, ayrı yaşamaya başladıktan sonra kendisi ve kız kardeşiyle ilgilenmediğini iddia etti. Üniversite kayıt ve yurt masraflarını babasının karşıladığını ifade eden genç, yemek, kitap, giyim ve özel ihtiyaçları için ayrıca aylık 750 liraya ihtiyaç duyduğunu belirtti ve bu paranın annesince karşılanmasını istedi.

Anne L.B. ise memur olarak çalıştığını ve 2 bin 506 lira maaşı olduğunu mahkemeye bildirdi. Boşanmanın ardından bazı borçların üzerine kaldığını ifade eden kadın, müşterek kızları için aylık 250 lira nafakanın yanı sıra bin 184 lira ev kredisi ödediğini bildirdi. Kadın, oğlunun yardım nafakası talebini karşılayacak maddi durumunun olmadığını kaydetti.

Mahkeme, beyanlar ve deliller doğrultusunda nafaka talebini reddetti.

Hakim İlknur Çoban, ret kararına şu gerekçeleri gösterdi:

"Tüm dosya içeriği nazara alındığında, davalının 2 bin 506 lira maaş aldığı, velayeti babada olan müşteki çocukları için 250 lira nafaka ödediği, aylık bin 184 lira ev kredisi ödediği anlaşılmıştır. Davacı yardım nafakası talep etmişse de davalının sosyo-ekonomik durumu ve davacının annesine karşı Facebook'tan hakaret ve küfür anlamına gelen el işareti görüntüsü gönderdiği de anlaşıldığından, davanın reddine karar vermek gerekmiştir."

KAYNAK: AA