Bakan Yıldız: Cem Uzan yalan söylüyor

Firari Cem Uzan'ın ‘Türkiye'ye 2. Libananco davası açtım' iddialarıyla ilgili Enerji Bakanı Yıldız “Biz bu blöfleri yemeyiz. St. Tropez'de eğlensin, bir yandan da Türkiye ile alakalı ahkam kessin. Yok böyle birşey” dedi.

Bakan Yıldız: Cem Uzan yalan söylüyor
Bakan Yıldız: Cem Uzan yalan söylüyor
GİRİŞ 13.10.2013 06:26 GÜNCELLEME 13.10.2013 21:37
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Paris'te yaşayan firari Cem Uzan'ın 2. Libananco davası açtığına yönelik iddialarını dikkate almadıklarını kaydetti. Uzan'ın Türkiye'ye açtıkları 230 milyar dolarlık davaları kaybetmesinin ardından, "İngiliz vatandaşıyım. Şah-mat yaptım ikinci davayı açtım" iddiasıyla ilgili olarak Bakan Yıldız "Biz bu blöfleri yemeyiz. Gitsin St. Tropez'deki eğlence mekanlarına devam etsin, bir yandan da Türkiye ile alakalı ahkam kessin. Yok böyle birşey, bizim defterimizde bu yazmaz" diye konuştu. "Gündemde kalmak için çamurluk yapmak gerekmiyor" diyen Yıldız, Uzan'ın dediğinin aksine kendisi ile hiç görüşmediğini anlattı.

Türkiye'nin parası helal

Bütün davaların sonuçlandığını aktaran Yıldız, avukatlık masraflarının da alınacağını bildirdi. İki avukatlık masrafı olarak toplamda 5.5 milyon doların alındığını dile getiren Bakan Yıldız, geri kalan 15 milyon doların da tahsil edileceğini kaydetti. "Türkiye'nin parası helal onda kalmaz" diyen Yıldız "Türkiye'nin haksız yere sömürülmesine müsaade etmeyiz. Türkiye'nin 1 kuruşunu dahi alacağız. 10 yıl önce Türkiye'nin GSYH'sı 232 milyar dolar iken bizden istediği para 230 milyar dolardı. Türkiye'nin kendisini istiyordu. Buna müsaade etmeyiz" diye konuştu. Yıldız, kendisine ulaşan bir mektubun da olmadığını vurguladı.

‘Telefonla aramadım'

Yıldız, Cem Uzan'ın "2008 yılında telefonla aradı, çağırdı görüştük" iddialarını da yalanladı. Telefonla kendisini aradığının doğru olmadığını belirten Yıldız "2003 yılında babası ile görüştüm. Toplantıda kendisi de bulunmadı. Yalan söylüyor da olabilir. Yanlış hatırlıyor da olabilir" dedi.

Aile Türkiye'den servet kaçırdı

Konya Karapınar'da yapılacak enerji çalışmalarını incelemek amacıyla bölgeye giden Yıldız, Yüksek Hızlı Tren'de bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Uzanlar'ın Türkiye'den servet kaçırdığını belirten Yıldız "Servet kaçırdıkları açık. Adalet ve Dışişleri Bakanlıkları'nın çalışmaları var" dedi. 18 yıllık hapis cezası kesinleşen Cem Uzan Fransa'ya kaçarken, baba Kemal Uzan ve Hakan Uzan'ın ise Ürdün'de yaşadığı tahmin ediliyor.

YORUMLAR 6
  • Haydar Kolcu 10 yıl önce Şikayet Et
    BEN İNENÜ'NÜN BAŞBAKANLIĞINI BAYKALIN ENERJİ BAKANLIĞINI BİLİYORM.!!!!. mazot yok benzin yok allahıma yemin ederim lambalarda yakacak gaz yağı bile yoktu vatandaş parası ile bulup alamazdı .iktidar partisi chp o zamanlar hic kimse bakan istifa demiyordu.yiğidi öldür ama hakkınıda teslim et dürüst ol bir ozamanki iktidara bak birde bugün yaşadığın hayata insanı allah çarpar.geçmişini inkar eden kedi gibi gözlerini yumanın geleceği olmaz .
    Cevapla
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    Kabahat Türkiye cumhuriyetinde bir tim hazırlayıp Türkiyeye getiremiyor !. ABD, İsrail, Fransa, veya İngiltere olaydı çoktan paketleyip getirmişlerdi ülkelerine !
    Cevapla
  • Hel Fodul 10 yıl önce Şikayet Et
    osmanmert, sana demek ki böyle hortum uzatanlar yaranıyor. demek ki hortumlanmak zamanında epey hoşuna gitmiş. seni görünce uzanın zamanında nasıl %7 oy aldığını da anlamış oldum.
    Cevapla
  • Cafer UÇA 10 yıl önce Şikayet Et
    atakancanFB.....! Aynı familyadan gelen insanlarsınız, halk dediğin ÇAPULÇULAR değil mi. . Bu hükümeti tabiki istemezsiniz, geçmişteki gibi at oynatamıyorsunuz.
    Cevapla
  • osmanmert 10 yıl önce Şikayet Et
    uzanın şirketleri akp yi kurtardı. iyi paralara sattınız ekonomiyi düzelttiniz. Hatta tmsf çalışanları, dava avukatları, atadığınız yöneticiler bile ihya oldu. Hala uzan para kaçırdı diyorsunuz. inanın uzan şirketlerinden tırtıklananlar uzanın kaçırdığından azdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle