Bayram tatili uzadı, koltuklar doldu taştı

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması otobüs, uçak ve tren koltuklarını şimdiden doldurdu, birçok işletme ek seferler koydu.

Bayram tatili uzadı, koltuklar doldu taştı
Bayram tatili uzadı, koltuklar doldu taştı
GİRİŞ 09.10.2013 11:22 GÜNCELLEME 09.10.2013 11:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tatilde özellikle karayollarına yönelik yoğun talep nedeniyle Metro Turizm, normal dönemde 1500 olan sefer sayısını tatilde 2 bin 500'e çıkardı. THY tatil sırasında iç hatlarda birçok noktadan 48, Anadolujet 9, Pegasus ise iç ve dış hatlarda 423 ilave sefer düzenledi. Tatilde Ankara-Eskişehir Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerini artıran TCDD Genel Müdürlüğü, birçok anahat ve bölgesel trenlere vagonlar ekleyecek.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kurban Bayramı tatilinde hava, kara ve demiryolundaki normal seferler doldu. İşletmeler bu nedenle ek sefer düzenledi. Kurban Bayramı tatili öncesinde havayolu ile taşımacılık yapan işletmeler de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden (SHGM) ek sefer talebinde bulunmaya başladı.

Havayolu ulaşımının Türkiye'deki en büyük firması Türk Hava Yolları (THY) ve Anadolujet, normal seferlerde doluluk yaşandığı için bayram öncesi ve sonrasında meydana gelecek yoğunluğa yönelik olarak bazı bölgelere ek seferler düzenledi. Mevcutlara ek 48 sefer koyan THY, ilave seferleri Antalya, Adana, Bodrum, Dalaman, Trabzon ve Kıbrıs'a gerçekleştirecek. Anadolujet Ankara ve İstanbul'dan Antalya, Bodrum, Mardin,Trabzon'a ilave sefer yapacak.

Pegasus Hava Yolları ise iç ve dış hatlarda toplam 423 ek sefer gerçekleştirecek.

- Karayolu

Diğer ulaştırma kanallarında olduğu gibi karayollarında da bayram tatili döneminde yoğunluk yaşanıyor. Bu bağlamda karayolunda ulaşım hizmeti sunan Metro Turizm, Kurban Bayramı tatilinde yaşanan yoğunluğu karşılamaya hazırlanıyor. Şirketin hazırladığı yoğunluk haritasında özellikle İstanbul çıkışlı hatlarda turistik şehirlere ve bayramı memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşların Karadeniz ve Anadolu şehirlerine yönelik seyahat talebi bulunuyor. Günlük ortalama 1500'ü bulan normal seferlerde doluluk yaşandığı için bayram öncesi ve sonrasında meydana gelecek yoğunluğa yönelik olarak bazı bölgelere 1000 ek sefer koydu. Bayram boyunca 2 bin 500'e yakın sefer planlayan Metro Turizm, doluluk oranını yakından takip ederek talebin yüzde 80'in üzerine çıktığı hatlarda tekrar ilave sefer planlaması yapacak.

Yetkililer, bayram tatili planlayan vatandaşların biletlerini erkenden almasının yeni sefer planlaması, dönüş biletlerini almalarının ise dönüş yolculuklarında herhangi bir sıkıntı yaşanmaması açısından önem taşıdığını vurguluyor. Ayrıca korsan taşımacılık yapan otobüslere karşı vatandaşların dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan yetkililer, biletsiz yolculuk edilmemesi ve kurumsal firmalarla seyahat edilmesi konularında vatandaşları uyarıyorlar.

- Demiryolları yoğunluğa hazır

TCDD Genel Müdürlüğü de bayram tatili sırasıda oluşacak yoğunluk için önlem aldı. Ankara-Eskişehir arasında 20, Ankara-Konya arasında 16, Eskişehir-Konya arasında ise her gün 4 sefer yapan TCDD, bayram yoğunluğunu karşılamak için 12, 13, 19, 20 Ekim 2013 tarihlerinde Ankara-Eskişehir-Ankara arasında ilave YHT seferleri düzenleyecek. Ankara'dan hareket saati 14.10, Eskişehir'den hareket saati ise 17.10 olarak belirlenen YHT ek seferlerinde ara istasyonlarda duruş yapılmayacak.

Anahat ve bölgesel trenlere vagonlar ekleyen TCDD Genel Müdürlüğü, 10 Ekim- 21 Ekim 2013 tarihlerinde İzmir Mavi, Karesi, Doğu, İç Anadolu Mavi, 4 Eylül Mavi, Güney Ekspresi, Çukurova Ekspresi, Erciyes Ekspresi, Fırat Ekspresi, Toros Ekspresi ve Konya Mavi Treni'ne vagonlar ilave etti.

- Köprü ve otoyollar bedava

Kurban Bayramı tatili süresince 12 Ekim Cumartesi saat 01.00'den, 21 Ekim Pazartesi 03.00'e kadar köprü ve otoyollardan geçişler tamamen ücretsiz olacak.

Öte yandan bayram süresince belediyeler toplu taşıma hizmetini ücret almadan veya indirimli sunacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • kazanmakgaranti.tk 10 yıl önce Şikayet Et
    Nimetler dolup taşıyor. Ekonominin geliştiğine inanmayanlar, hadi cevap verin: Bu kadar hizmet hangi parayla yapılıyor? Devletimiz çalışıyor artık. Eskiden olduğu gibi kendi akrabalarının fahiş fiyatlı şirketleriyle anlaşmıyorlar. Halkı düşünüp ekonomik şirketlerle çalışıyorlar. Yürü AK Parti, oyum sana.
    Cevapla