Yılda 1 milyon gence iş imkanı

Hedef, her yıl 1 milyon kişiye iş yaratarak işsizliği yüzde 7.2'ye çekmek... Son kararı Başbakan Erdoğan verecek

Yılda 1 milyon gence iş imkanı
Yılda 1 milyon gence iş imkanı
GİRİŞ 23.09.2013 07:07 GÜNCELLEME 23.09.2013 08:55
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

2014-2016 dönemini kapsayacak Orta Vadeli Plan için geri sayım başladı. Plana göre, ekonomik büyüme, işgücü piyasasını destekleyecek adımlarla yılda 1 milyon kişiye yeni istihdam sağlanarak, işsizlik oranı yüzde 7.2'ye indirilecek. Kişi başına milli gelir 4 yıl sonra 16 bin dolara dayanacak.

EKİM'DE TAMAM

Enflasyona son darbe vurularak aşağı çekilecek, cari açık gerileyecek, yatırım bütçesi artırılacak. Orta Vadeli Plan, Ekim ortasında tamamlanacak ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da onayı alınarak kamuoyu ile paylaşılacak.

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 11
  • Libertas Infinitus 10 yıl önce Şikayet Et
    cihank_37. Hipotezinize katılmıyorum. Türkiye'de işsizlik azalsa da ücretler istenen seviyeye gelmez. Çünkü katma değeri yüksek mal üretimimiz çok zayıf. Burada tek başına işverenleri suçlamıyorum. Ama onların da biraz kar iştahlarından vazgeçmeleri gerekiyor. Belki devletin vergi düzenlemesi yaparak gelir vergisi'ni kazancını işçisine maaş olarak dağıtan işverenden azaltması vb. bir uygulama olabilir. Ama kesinlikle tek başına işsizliğin azalması ücret artışına yaramaz! Hali hazırda Türkiye'deki göçmen sayısı 1 milyon civarındadır. Suriye olayından önce bile tek başına kaçak çalışan Ermenilerin sayısının 50 bin civarında olduğunu akılda tutmakta fayda var. İşverenler bir şekilde ucuz işgücü yaratmaya devam edeceklerdir. Ama öte yandan asgari ücret konusunda kesinlikle haklısınız, sendikalar sendikacılık yapmaya başlarlarsa ilk işleri asgari ücretin kaldırılması için çalışmak olmalı.
    Cevapla
  • kazanmakgaranti.tk 10 yıl önce Şikayet Et
    Çareyi söylüyorum. İş var ama masabaşı iş isteyen gençlerimizin sayısı çok olduğundan işsiz statüsüne giriyorlar. Hükümet onların düşüncelerini değiştirmek için çalışsa, hem daha az masraflı olur, hem de işsizlik rakamları beklendiğinden daha fazla düşer.
    Cevapla
  • cihank_37 10 yıl önce Şikayet Et
    Sefillik. Asgari ücretliye 830 TL tabii ki çok azdır ama adı üzerinde bunun adı asgari ücrettir. Bence asgari ücret uygulaması çok yanlış bir uygulama kaldırılması gerekir ama maalesef şu ortamda bu uygun değil. Çünkü çoğu ahlaksız işverenler işsizliği kullanarak insanları daha az maaşla çalıştırmak için çabalıyorlar. Dolayısıyla mesele asgari ücret değil işsizliktir. İşsiz sayısı ne kadar düşerse ücretlerde o derece otomatikman yükselecektir. Bunun için popisilist sırf laf olsun diye hurrraaa vur abalıya yerine gerçek şartlara bakmak gerekir. Örneğin asgari ücreti 2000TL yapsalar bile piyasada işsiz ordusu olduktan sonra ne işe yarar. İşveren kayıtdışı işçi çalıştırır yine 2000TL vermez nasıl olsa çıkanın yerine yenisini bulurum hesabı. Bu açıdan bakarsanız hükümetin işsizliği azaltma çabası yerindedir eğer başarılı olabilirse ücretlerde otomatikman gerçek değerini bulacaktır.
    Cevapla
  • Libertas Infinitus 10 yıl önce Şikayet Et
    VER GAZI. Peki bu nasıl olacak? Haberde bunu göremiyoruz. Sadece hababam müjde. Müjde ver geriye çekil. Refah Partisi'nin seçim şarkısı aklıma geldi. Müjdeler olsun, müjdeler olsun... Müjde Müjde sizeeeeee. Bu arada özel sektör çalışanlarının yenilen sigortaları, her yıl çıkış giriş yapılarak yutulan kıdem tazminatları, çoğunun geçinmeye yetmeyen ücretleriyle ilgili de bir müjde gelecek mi? Müjdee müjdeee sizeeee
    Cevapla
  • Celil YILMAZ 10 yıl önce Şikayet Et
    işsizlik. İşsizlik maaşlı asker alınarak önlenir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle