1 Ekim son gün! Cep'te sürpriz ücret!

Başkaları adına alınmış cep telefonu hatlarını kullananlar için, hatları üzerlerine almaları için tanınan süre 1 Ekim'de doluyor. Hatları kendi adlarına tescil ettirmek isteyen aboneler, GSM şirketlerine başvurduklarında 39 ile 55 lira arasında değişen miktarlarda devir ücreti sürprizi ile karşılaştı

1 Ekim son gün! Cep'te sürpriz ücret!
1 Ekim son gün! Cep'te sürpriz ücret!
GİRİŞ 20.09.2013 06:05 GÜNCELLEME 20.09.2013 06:05
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), kendi adlarına abonelik sözleşmesi olmadan başkaları adına açılmış cep telefonu hatlarını kullananlara, bu hatları üzerlerine almaları için 1 yıllık süre tanımıştı.

Başkalarına ait cep telefonu hatlarını kullananların, 1 Ekim 2013'e kadar ilgili GSM işletmecisine başvurup taahhütname imzalayacağı, kullandıkları hattı herhangi bir ücret ödemeden kendi adlarına kaydettirebileceği bildirilmişti.

Yargı kararı var

Kullanıcıların hatları kendi üzerlerine kaydettirebilmeleri için gerekli vergi ve harç gibi masrafların, GSM işletmecileri tarafından karşılanacağı ifade edilmişti.

Süre bitimine günler kala GSM şirketlerine başvuranlar, devir masrafı sürprizi ile karşılaştı. Daha çok anne-baba gibi yakın akrabaları adına olan hattını kendi adına geçirmek isteyen vatandaşlardan 39 ile 55 lira arasında değişen miktarlarda ücret istendi.

Devir ücretlerinin vatandaşlardan alınmasına yargıdan gelen yürütmeyi durdurma kararının neden olduğu ortaya çıktı. Danıştay 13. Dairesi'nin, 9 Mayıs'ta düzenlemeyle ilgili “Kullanıcıların hatları kendi üzerlerine kaydettirebilmeleri için gerekli vergi, resim, harç ve benzeri mali yükümlülükler işletmeciler tarafından karşılanır” hükmünün yürütmesini durdurduğu belirtildi.

YORUMLAR 3
  • Sadece Tepki 10 yıl önce Şikayet Et
    Devletin uyanıklığı ve cingöz gsm ciler. Devlet hatlardan vergi alıyor.15-20 lira.Bunu da 12 taksitte alıyor.Ayda 1.20-1.40 TL galiba.İyi güzel...Hinlik de burda başlıyor.GSM operatörleri 19 TL lık kampanya yapıyor.Herkes de 20 TL lık kontör yüklüyor çocuğuna.Hop 1,5 vs lirası kesiliyor,19 TL lık kampanyadan yararlanamıyor.3-5 TL lık yükleme de yok,en az 10 TL.Oldu sana her ay 30 TL lık fatura....İşte burada devleti kandıran operatör ve bu tuzağa düşen,bilmeyen devlet var.Devlet de çok matrak birşeymiş,çok ağır bir yükmüş gibi 15 TL lık vergiyi 12 taksitte alıyor,biz de bu tuzağa yakalanıyoruz.Ama olsun biz yol yaptık,istanbulu bölüyoruz,çine barajını yaptık vs...Ya yapmadıklarınız.Onlar aasıl bizi kahrediyor.Vergi adaleti,vergi indirimi,ucuz benzin,ucuz hayat beklentimizdi 11 yıldır.Ama ne gelen var ne giden...Ama olsun,buna rağmen biz öküzlüğümüzden oyumuzu veriyor ve yine vereceğiz.
    Cevapla
  • furkan demir 10 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki neymiş 2. Büyük şirketler yargıdan büyükmüş. İki "telefonla" işler halledilebiliyormuş. Bizim millet işleri zaten sonraya bırakır. Yoğunluk oldu mu sen bir zahmet durdur şu yürütmeyi demişler. Bu ülkeden bir cacık olmaz.
    Cevapla
  • Sefer Eyüboğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    demekki neymiş. neymiş herdaim beklemek işe yaramıyor. bazen erken davranmak gerekiyormuş. neden beklenmişki hem, istenen para yok masraf yokmuş başt. üzerine para almayımı düşünmüşlerde beklemeişler :)
    Cevapla