Bakan'dan kahkahalara boğan espriler

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım konuştu, dinleyenler kahkahalara boğuldu. Bir GSM operatörü tarafından düzenlenen törende konuşan Bakan Yıldırım, esprileriyle herkesi güldürdü.

GİRİŞ 19.09.2013 16:31 GÜNCELLEME 19.09.2013 17:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

PARAYI SİZDEN ALIYORUZ

Projeyle ilgili yapılan sunumu izledikten sonra kürsüye çıkan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bakanlığı bünyesinde AR-GE fonları olduğunu belirterek, burada her yıl 300 milyon liranın toplandığını söyledi. Bakan, "Nereden geliyor bu para?" diye sorup, "Siz veriyorsunuz" yanıtını verince salondan kahkaha koptu.

TELEFON ESPRİSİ

2004 yılında İrlanda'da katıldığı toplantı bir toplantıda 'Gelecek mobil de mi, gelecek sabit telefonda mı?' diye hararetli tartışmalar yaşandığını anlatan Bakan Yıldırım , " Söz aldım, yeni bakanım, heyecan dorukta. 'Ne tartışıyorsunuz' dedim. Milletin evdeki telefonunun kablosunu uzatıp sokakta dolaşacak hali yok. Gelecek mobildedir" dediğini anlattı.

BİT PAZARI DERSEN HERKES ANLAR

Tanıtımı yapılan projeye zekice bir isim seçildiğini söyleyen ancak sunumda kullanılan bazı İngilizce kelimelere tepki gösteren Yıldırım, "Bu bilişim dünyasından illallah...Konuştular mı yarısı kısaltma, yarısı ingilizce, aval aval bakıyorsun. ICC pazarı. Bit pazarı desen ne olur? Herkes anlar" dedi. Bu sözler de herkesi güldürdü.

VERMEKTEN KORKMAYIN

Ev sahibi şirketin bünyesindeki 500 mühendisin 585 milyonluk üretim yapmasını yeterli bulmayan Bakan Binali Yıldırım, "Adam başı 1.2 milyon. Ne para alıyor yılda bunlar" diye sordu. Rakamı öğrendikten sonra "Yıllık 100 bin lira alıyor. 1.2 milyon katkı sağlıyor. Fena birşey değil. Demek ki daha fazla vermek lazım" diye konuştu.

Çalışanların doldurduğu salondan güçlü bir alkış sesi yükselince Bakan Yıldırım, "Nerden ses geleceğini bileceksin" dedi. Yıldırım bu sözleriyle yine herkesi güldürdü. Bakan Yıldırım," Vermekten korkmayın. Verdikçe artar. Kısıldıkca, pintileştikce elinizdeki de gider" deyince salon kahkahalara boğuldu.

ZIMBIRTI FALAN..

Türkiye'nin sosyal medyada Brezilya'dan sonra ikinci sırada olduğunu hatırlatan Bakan Yıldırım, önüne gelen notu okuyarak şöyle devam etti: 'Not IGF için İstanbul'a adayız'. Ne bu kardeşim? Ne olacak? Kaç kişi gelecek? Ben böyle esprili konuşurken 'Bu bakanı nerden bulmuşlar? Bilişimden anladığı yok' diye sosyal medyada yazıyorlar. 'İnternet şeylerine zımbırtı falan diyor' diye yazıyorlar. Ben soslu olsun diye söylüyorum. Bunların hepsini bilirim. Vatandaş, ne anlar Wi-Fi'den, vından, zından 'Oraya zımbırtı takıyorsun, ondan sonra internete giriyorsun' dersen vatandaş anlar onu. Vatandaş daha interneti anlamaya çalışıyor"

BEN DE İNGİLİZCE BİLİYORUM

Bakan Binali Yıldırım, konuşmasının sonuna doğru İngilizce bir kelime kullanınca salondan gülüşme sesleri yükseldi. Bakan Yıldırım, "Ben de İngilizce bilirim yani " diyerek bu kez kendisine güldü. Bakan Yıldırım'ı dinleyenler arasında GSM Operatörünün Yönetim Kurulu üyeliklerini yapan eski Bakanlar Hilmi Güler ve Atilla Koç gibi isimler de yer aldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • badem ismet 10 yıl önce Şikayet Et
    Bomba adam ya :). Seviyorum bu bakanı samimi birisi...
    Cevapla