Başbakan'a öyle bir mektup yazdı ki...

Tokat'ta bir vatandaş asgari ücretlilerin dram yaşadığını ileri sürerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdi. Mektupta geçen ifadeler, asgari ücretle geçinenlerin durumunu gözler önüne seriyor...

Başbakan'a öyle bir mektup yazdı ki...
Başbakan'a öyle bir mektup yazdı ki...
GİRİŞ 18.09.2013 14:54 GÜNCELLEME 18.09.2013 15:12
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Tokat PTT binası önünde açıklama yapan Sosyolog Cemil Arslan, günümüz şartlarında asgari ücretli bir vatandaşın evini geçindiremediğini, çocuğuna harçlık veremediğini kaydetti. Arslan, Başbakan Erdoğan'a yazdığı mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Başbakanım, asgari ücretle çalışanlar gerçekten büyük bir acı, ıstırap ve trajedi içerisinde yaşıyorlar. Okulların açıldığı, masrafların katlanarak çığ gibi arttığı, bu nedenle aile içi sorunların kartopu gibi büyüdüğü, insani değerlerin zayıfladığı, yardımlaşma ve dayanışma bilincinin minimum düzeye indiği bir vasatta hepimize çok önemli, canhıraş vazifeler düşmektedir. Asgari ücretle çalışan gençlerin birçoğu tarifi imkansız sıkıntılar çekmekte, bazılarının aile yuvası dağılmakta, yaşanan elim hadiseler adeta kanımızı dondurmakta ve bütün insani vicdani duygularımızı tarumar etmektedir. İçimiz kan ağlıyor, duygularımız darmadağın oluyor, geceleri evlerimizde huzur içinde uyuyamıyoruz. 'Bu insanlar nasıl geçiniyorlar, hayatlarını nasıl sürdürüyorlar, çocuklarına akşam eve geldiklerinde acaba hangi hediyeyi alıyorlar?' Doğrusu düşünmek, tasavvur etmekte dahi zorlanıyorum. Lütfen bu acılara son vermek veya azaltmak için bütün insanlar, yurttaşlar ve kurumlar olarak tüm maddi ve manevi dinamiklerimizde mücadele edelim."

Arslan, açıklamasının ardından mektubu postayla Başbakan Erdoğan'a gönderdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 32
  • AsrıSaadet 10 yıl önce Şikayet Et
    Asgari Ücret Çok Millete . emekli vekil maaşı 6 bin 900 lira
    Cevapla
  • Cemil Arslan 10 yıl önce Şikayet Et
    Cemil Arslan. Tamam Cüneyt Kardeş, bu ifadelerine katılmamak imkansız. Kuran'ın emir, tavsiye ve yasaklarına riayet edildiği takdirde dünyadaki tüm problemlerin önemli ölçüde çözülmesi söz konusudur. Zaten kapitalist olan kişi, grup yahut kurumlar sadece kendi maddi çıkarlarını, refahlarını düşünürler. Asla emeğe, alın terine, adalete ve eşitliğe saygılı olmazlar, olmaları da mümkün değildir.
    Cevapla
  • Cüneyt Özcan 10 yıl önce Şikayet Et
    İnsan Olma. Kapitalist mantıktakilerin hoşuna gitmeyecek ama Kur-an'a göre her insan insan olması hasabiyle topluluk tarafından zaruri ihtiyaçları karşılanmak zorundadır(yeme-içme-barınma). Kârûn, “Bunlar bana bendeki bilgi ve beceriden dolayı verilmiştir” dedi. (Kasas-77) Bu Karun mantığıdır.
    Cevapla
  • Cemil Arslan 10 yıl önce Şikayet Et
    Cemil Arslan. Değerli Arkadaşlar, yorumlarınız için öncelikle teşekkür ederim. Biz hararetle ve ısrarla adaletli dağıtımdan yanayız. Elbette çalışmayan, iş beğenmeyen, atıl halde bulunan insanlar için eşit haklar olsun, demiyoruz. Lakin lise hatta üniversite mezunu olup ta herhangi bir iş bulamayan yahut asgari ücrete mahkum olan binlerce, milyonlarca insanın dramınını nasıl açıklayacağız, anlatacağız? Asıl sorulması ve cevap bulunması gereken husus budur, diye düşünmekteyim. Lütfen sap ile samanı, elma ile armutu birbirine karıştırmayalım. Aksi takdirde adaletsiz davranmış, mağdur ve mazlum insanlara haksızlık etmiş oluruz....
    Cevapla
  • Cüneyt Özcan 10 yıl önce Şikayet Et
    İslâmi Olmayan Mantık. İslâm'da esas nimet-külfet paylaşımında adalettir. Bu sağlanamadığı yada bunun sağlanmasına çalışılmadığı müddetçe bu zulüm devam eder. Yalancı yardımlarla, bu zulüm bitmez. Önce faizi bitireceksin. Faizi de bitirmenin yolu faizleri sıfırlamaktan geçmez. Alternatif faizsiz kredileşme sistemini kurmaktan geçer. Bunun için de faizli paradan (Borca dayalı para sisteminden) enflasyonist paradan vazgeçmek gerekir. Yani parayı Merkez Bankası bastığı sürece bu zulüm bitmez. T.C. Merkez Bankası'nın başındaki T.C. sizi kandırmasın. Merkez Bankası devlete ait değildir. Para basma yetkisi olan bankadır. FED gibi bastığı parayı devlete borç verir. Çoook şeylerin değişmesi gerek çoook. Ama Allah'ın izniyle gün gelecek gerçekleşecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle